Το απόλυτο οργανωτικό χάος και έλλειψη στοιχειώδους ετοιμότητας των αρμόδιων αρχών  αποτυπώνεται στην Καβάλα:  Στην περιοχή όπου βρίσκεται η νέα μεγάλη εστία του κοροναϊού,  ανακοινώθηκε η διεξαγωγή μαζικών τεστ σε όποιον το επιθυμεί, για την Τρίτη 4 Αυγούστου στην τοπική Αντιπεριφέρεια. Όμως, μετά από λίγες ώρες οι αρμόδιοι με νεότερη ανακοίνωσή τους, αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ads

Σε εμφανώς αμήχανη θέση, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Center, σημείωσε “Δεν έχει σημασία ποιος αποφάσισε τι, σημασία έχει ότι δεν θα γίνουν τεστ στο γενικό πληθυσμό”. Όπως έγινε γνωστό, εκ των υστέρων, τεστ θα γίνουν επιλεκτικά σε όσους έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά με ραντεβού και προέρχονται από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων της βιομηχανίας κρέατος. 

Όπως διέρρευσε, ο ΕΟΔΥ “ξέμεινε” από τεστ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό kavalanews.gr, τα δείγματα δεν εξετάζονται στο Νοσοκομείο Καβάλας που είναι – θεωρητικά- εξοπλισμένο με μοριακό αναλυτή PCR αλλά σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Συνωστισμός και καταγγελίες στα φέρυ για Θάσο

Ads

Στην ίδια περιοχή, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες και παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί στην πορθμιακή γραμμή Κεραμωτής-Θάσου. Πριν ακόμη αποφασιστεί η αύξηση της χωρητικότητας των πλοίων, οι επιβάτες διαμαρτύρονται έντονα για τη δραματική μείωση των δρομολογίων που έχουν συνεχώς πληρότητα 100%, τα πλημμελή προληπτικά μέτρα, τον τεράστιο συνωστισμό και την πολυ περιορισμένη χρήση μάσκας. Παράλληλα όμως καταγράφονται ανύπαρκτοι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές από την αρχή της σεζόν ενώ ήδη ο τουρισμός της περιοχής έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τις παλινωδίες της κυβέρνησης με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων.

Όλα αυτά, συμβαίνουν ενώ οι κυβέρνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής για τους λανθασμένους χειρισμούς και την ολιγωρία σε όλα τα μέτωπα, που έχουν οδηγήσει σε νέα επικίνδυνη έξαρση της πανδημίας σε όλη τη χώρα.