Έντονη φραστική αντιπαράθεση είχαν σήμερα στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία. 

Ads

Αιτία της κόντρας το νομοσχέδιο που αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ και κυρίως το νέο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (Σ.Ε.Ε.Π.). 

Το Σ.Ε.Ε.Π. θα είναι αρμόδιο για το στρατηγικό σχεδιασμό της εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής καθώς και για τη διαχείριση σε κεντρικό επίπεδο επικοινωνιακών κρίσεων. 

Η Σοφία Βούλτεψη όμως κατήγγειλε ότι το εν λόγω όργανο αποτελεί «κέντρο προπαγάνδας» και ζήτησε να κληθεί για αυτό το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. 

Ads

Στην Σοφία Βούλτεψη απάντησε η Αννέτα Καββαδία η οποία χαρακτήρισε «ειρωνικό να μιλά για προπαγάνδα η εκπρόσωπος του κόμματος που είναι υπεύθυνο για το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση». 

«Τί σχέση έχει αυτό; Δηλαδή θα πρέπει κι εγώ να πω ότι η κα Καββαδία θα πρέπει να μην μιλάει καθόλου επειδή προεκλογικά έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ; Δεν ανέχεστε τη γνώμη του άλλου» απάντησε η Σοφία Βούλτεψη. 

«Εσείς να ανέχεστε τον διάλογο. Μάθετε να ακούτε την αντίθετη άποψη» απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό είναι φασισμός» σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη με την Αννέτα Καββαδία να απαντά: «Μιλάτε εσείς για φασιστική νοοτροπία; Ήμαρτον!». 

Στο σημείο αυτό παρενέβη η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας πως ο χαρακτηρισμός της Σοφίας Βούλτεψη ήταν βαρύς και ζητώντας να ηρεμίσουν τα πνεύματα.