Πορεία από τα κεντρικά γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Βουλή, όπου σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί το «αναπτυξιακό» νομοσχεδίου, πραγματοποίησε πλήθος διαδηλωτών στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ads

Μικροένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή, όταν μέλη της Ομοσπονδίας επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κυρίως για το άρθρο 179 του σχεδίου νόμου που παρέχει τη δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες κρίσιμων υπηρεσιών της καθαριότητας, της συντήρησης πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού και ζητούν την απόσυρση των αντεργατικών άρθρων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, στο Κοινοβούλιο και του εξέθεσε τα αιτήματά της, με τη συνάντηση πάντως α αποβαίνει άκαρπη.

Ads

Διαβάστε επίσης: Λουκέτο στους Δήμους: Ανάχωμα εργαζόμενων στην επέλαση των εργολάβων

Σε μία συμβολική κίνηση για τους θανάτους εργαζομένων εν ώρα υπηρεσίας οι διαδηλωτές τοποθέτησαν νωρίτερα ένα φέρετρο μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται το απόγευμα με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την ΑΔΕΔΥ να καλούν στις 5 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη και το ΠΑΜΕ στις 6.30 το απόγευμα στα Προπύλαια.