Ένοχος για δύο πράξεις βιασμού κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά πλειοψηφία, αθώος λόγω αμφιβολιών για τις άλλες δύο.

Ads

Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, για τον βιασμό δύο 17χρόνων το 2015 ενώ τον αθώωσε για τον βιασμό ενός ενήλικου άνδρα και ενός 16χρονου ο οποίος αν και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

image

Η απόφαση

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για υπόθεση βιασμού του 17χρονου -τότε- Σ. στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2015 κατά πλειοψηφία 4-3 και για το βιασμό του επίσης 17χρονου Ουκρανού Π. στο σπίτι του στο Μεταξουργείο τον Μάρτιο 2015 κατά πλειοψηφία 5-2.

Ads

Αντίθετα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση του Α. που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη το 2011 σε ηλικία 14 ετών, κατά πλειοψηφία 5 έναντι 2.

image

Αθώος κηρύχθηκε και ως προς τον βιασμό του ενήλικου Δ.Μ., ο οποίος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, κι ο εισαγγελέας είχε προτείνει απαλλαγή, καθώς, όπως είχε πει η απουσία του μηνυτή πλήττει την αξιοπιστία του και η αμφιβολία λειτουργεί προς όφελος του κατηγορούμενου.

Αθώος κηρύχθηκε και ως προς τον βιασμό του ενήλικου Έλληνα Δ.Μ., ο οποίος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, κι ο εισαγγελέας είχε προτείνει απαλλαγή, καθώς, όπως είχε πει η απουσία του μηνυτή πλήττει την αξιοπιστία του και η αμφιβολία λειτουργεί προς όφελος του κατηγορούμενου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του δικαστηρίου Παναγιωτα Γουπη ψήφισε υπέρ της αθωότητας Λιγνάδη για όλες τις υποθέσεις.

Αυτή την ώρα η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη αιτείται την αναγνώριση ελαφρυντικών.

image

Παρόντες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας στην υπόθεση Λιγνάδη ήταν και οι βουλευτές, Σία Αναγνωστοπούλου, Κρίτων Αρσένης και Κλέων Γρηγοριάδης. Στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη βρέθηκε η Έλενα Κούρκουλα.

Δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου στο tvxs.gr

Δήλωση του Κρίτωνα Αρσένη στο tvxs.gr