Το δρόμο προς τον εισαγγελέα για τα σκάνδαλα της Novartis και υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων παίρνουν οι Ανδράς Λοβέρδος και Μάριος Σαλμάς, αντίστοιχα. Και οι δύο βουλευτές είχαν ζητήσει από το κοινοβούλιο την άρση της ασυλίας και η απόφαση επισημοποιήθηκε με σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, όπου η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους. 

Ads

Ειδικότερα, υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis ψήφισαν 213 βουλευτές, ενώ ένας ψήφισε κατά. Για τον Μάριο Σαλαμά, υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισαν 209 βουλευτές. Κατά ψήφισαν 4 βουλευτές, ενώ υπήρξε και ένα «παρών».  Μετά την απόφαση της Βουλής, τη σκυτάλη παίρνει και πάλι η Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για τη δρομολόγηση των δύο υποθέσεων. 

Και οι δύο βουλευτές κατά τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή για την άρση της ασυλίας τους, όπως έχει ζητήσει η εισαγγελία, υποστήριξαν την αθωότητά τους. «Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989», υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας πως «θα συντρίψει τους σκευωρούς». Για «σκευωρία» μίλησε και ο Μάριος Σαλμάς. «Η διαδικασία αυτή βλάπτει αυτό που συμβολίζει ο Σαλμάς. Πληγώνει τους απλούς ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτό που η πορεία μου συμβολίζει. Του έντιμου αυτοδημιούργητου ανθρώπου, καταξιωμένου γιατρού που δεν είχε ανάγκη την πολιτική παρά μόνο να προσφέρει», είπε κατά την τοποθέτησή του.