Σε γνώση του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ήταν η επίθεση «τάγματος εφόδου» της νεοναζιστικής οργάνωσης στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013, όπως προκύπτει από μηνύματα στο κινητό του. Σημειώνεται πως από Sms προκύπτει εμπλοκή του Λαγού και στην επίθεση χρυσαυγιτών κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Ads

 
Όπως αναφέρει η Αυγή, που δημοσιεύει και τα sms από το κινητό του Λαγού, ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης η επίθεση έγινε σε γνώση του, αν όχι με εντολή του. Παράλληλα αποκαλύπτονται και σχέδια επίθεσης εναντίον τζαμιού που βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια. Η επίθεση αυτή, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, είτε δεν πραγματοποιήθηκε, είτε δεν έγινε γνωστή.
 
Ακολουθούν τα μηνύματα:
12/07
SMS Πρός Λαγό:

Πλάκα πλάκα το συνεργείο στην Ηλιούπολη είχε δουλειά. 50 μηχανάκια. Γράφανε ότι διακόψατε το μάθημα των αγγλικών. Δηλαδή τους αλλάξετε λάδια και τους γρασάρατε;
 
18/07
SMS Πρός Λαγό:

Έμαθα ότι στα κάτω Πατήσια στην οδό Μηλιαράκη και Κουρμούλη γωνία υπάρχει μεγάλο Τζαμί στο οποίο κάθε Παρακευή μαζεύονται πολλοί. Εξωτερικά φυλάσσεται από ασφαλίτες από το απέναντι καφενείο. Το έμαθα και είπα να σου το πω.
 
11/07
SMS Λαγός προς τρίτο:

Έχω μάθει ό,τι λέω να το κάνουν και δεν αλλάζει αυτό.
Μια χαρά φίλε την άκουσαν χτες. Και οι δικοί μας πήραν τα πάνω τους. Τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή.
 

Διαβάστε επίσης: Μαρτυρία για την επίθεση χρυσαυγίτικου τάγματος στο Συνεργείο

Στις 10 Ιουλίου του 2013 ομάδα νεοναζί με μηχανάκια επιτέθηκαν στο στέκι «Συνεργείο» την ώρα που στο εσωτερικό παιδιά έκαναν μάθημα αγγλικών. Στο στόχαστρο του τάγματος εφόδου βρέθηκε η 60χρονη καθηγήτρια και ένας ακόμη ενήλικος που βρισκόταν στο χώρο. Παράλληλα οι χρυσαυγίτες προκάλεσαν φθορές στους χώρους του «Συνεργείου», ενώ αποχωρώντας πέταξαν φυλλάδια της οργάνωσης.
 
Όπως σημειώνεται στην Αυγή, η επίθεση, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων είχε γίνει υπό την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που απλώς παρακολουθούσαν. Μετά την επίθεση οκτώ χρυσαυγίτες προσήχθησαν, ωστόσο όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς σύμφωνα με την αστυνομία δεν αναγνωρίστηκαν ως δράστες. 

Ads