Την έντονη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών έχει προκαλέσει η απόφαση για «λουκέτο» σε 25 καταστήματα των ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο του «σχεδίου αναδιοργάνωσης»  του Δικτύου των Καταστημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, Πελοποννήσου & Νήσων, από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Ads

Η αιφνίδια απόφαση του οργανισμού θορύβησε τους κατοίκους, ειδικά σε περιοχές που διαθέτουν ένα μόνο κατάστημα, όπως το Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο.

Διαβάστε επίσης: ΕΛΤΑ: Κλείνουν 25 καταστήματα – Η επιστολή προς τους εργαζόμενους

Παράλληλα, υπάρχει κινητικότητα και στο διαδίκτυο, αφού διακινείται ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συλλογή υπογραφών, τονίζοντας πως «η περιοχή Παλαίρου Παγωνιάς αποτελεί τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό στον Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί δραστηριοποιούνται πλήθος ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνονται μεγάλες επενδύσεις όπως το Βαρκό Παγωνιάς και η Μαρίνα Παλαίρου. Η τουριστική περίοδος είναι πλέον εξάμηνης διάρκειας και οι διανυκτερεύσεις των επισκεπτών υπερβαίνουν τις 120.000 ετησίως».

Ads

Μάλιστα, το ψήφισμα συνεχίζει: «Μεσούσης της τουριστικής περιόδου το κλείσιμο των ΕΛ.ΤΑ δυσχεραίνει ιδιαίτερα τόσο τις τραπεζικές συναλλαγές των επιχειρήσεων όσο και την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών. Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφασή σας, καθώς δεν μπορεί το μοναδικό κατάστημα που κλείνει στον νομό να είναι αυτό που εξυπηρετεί την πιο αναπτυγμένη περιοχή του».

Να θυμίσουμε πως με αιφνίδια απόφασή της στις αρχές της εβδομάδας η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να κλείσει δεκάδες καταστήματα στο πλαίσιο έκτακτου σχεδίου διάσωσης, καθώς βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης έχοντας ήδη σπαταλήσει μέσα σε τρία χρόνια και το τελευταίο σεντ της κρατικής ενίσχυσης 280 εκατ. ευρώ.