«Έγινε το πρώτο βήμα», δήλωσε χαρακτηριστικά από το Παρίσι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Γάλλου υφυπουργού Μεταφορών, Nτομινίκ Μπυσερό, με αντικείμενο το ενδιαφέρον της Γαλλίας για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Ads

«Τα δύο υπουργεία, αποφασίσαμε να έχουμε στενή συνεργασία στον τομέα της αποτύπωσης των πραγματικών δεδομένων του ελληνικού σιδηροδρόμου. Με τα στοιχεία αυτά θα μπορέσουν να γίνουν προτάσεις και να δοθούν απαντήσεις, με βάση το αμοιβαίο συμφέρον», πρόσθεσε ο κ. Ρέππας, ο οποίος απαντώντας στην ερώτηση αν τέθηκε θέμα εξαγοράς μέρους του ελληνικού σιδηρόδρομου από τους Γάλλους, απάντησε: «Δεν είναι κάτι που μας απασχολεί αυτήν την ώρα. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε. Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εξυγιάνουμε και να κάνουμε λειτουργικό τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Εάν στην πορεία εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αξιόπιστες χώρες, τότε πράγματι μπορούμε να πάμε σε συμφωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, συζητήσεις έχουν γίνει και με τους εκπροσώπους της Κίνας, οι οποίοι με δεδομένο το ενδιαφέρον τους για το Θριάσιο θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για τον σιδηρόδρομο στο πλαίσιο των εμπορευματικών μεταφορών.

«Ένα δρόμο έχουν οι εργαζόμενοι. Καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής, των κομμάτων ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, της Ε.Ε., του Κεφαλαίου και οργάνωση του αγώνα από τα κάτω απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό από την ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε., ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και των αστικών συγκοινωνιών. Πάλη για Ενιαίο Φορέα Μεταφορών, που θα είναι λαϊκή περιουσία, αστικές συγκοινωνίες φτηνές, ασφαλείς στην υπηρεσία των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Ads