Ελεύθερος αφέθηκε από τις τουρκικές αρχές ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για την υπόθεση των «θαλασσοδανείων», καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του κρίθηκε μη έγκυρο. 

Ads

Οι τουρκικές αρχές εκτίμησαν πως δεν χρειάζεται να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, ωστόσο σε βάρος του εκκρεμεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης και δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα. 

Το δεύτερο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά τη συμπληρωματική δίωξη από την Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου για τα νέα στοιχεία περί δανειοδότησης του επιχειρηματία και κατηγορουμένου Παναγιώτη Ευθυμίου. Σύμφωνα με τον Σκάι, η διαδικασία εκδόσεως του συνεχίζεται και ο Άγγελος  Φιλιππίδης θα παρουσιασθεί εκ νέου στην τουρκική δικαιοσύνη όταν ορισθεί νέα ημερομηνία. 

Μετά την απόφαση των τουρκικών αρχών ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων, Γιάννης Αγγελής, απέστειλε νέο αίτημα ώστε να παραμείνει κρατούμενος ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ. Στο αίτημα του ο Γ. Αγγελής επικαλείται το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του Α. Φιλιππίδη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ads