Ελεύθερος αφέθηκε ο 24χρονος που κατηγορείται για δύο πλημμελήματα σχετικά με την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου. Η δίκη του 24χρονου νεαρού ορίστηκε για τις 19 Νοεμβρίου.

Ads

Ο συλληφθείς αρνήθηκε τις κατηγορίες της συνέργειες σε σωματική βλάβη και διατάραξης της κοινής ειρήνης και υποστηρίζει ότι προσπάθησε να προστατεύσει τον βουλευτή της Ν.Δ. Πρόκειται για τον νεαρό ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο να πιάνει τον Γιώργο Κουμουτσάκο από το κεφάλι.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο 24χρονος να μην προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να τον προστατέψει, αλλά να συμμετείχε στο σχέδιο επίθεσης και να προσπάθησε να καθυστερήσει τη φυγή του βουλευτή της ΝΔ. Όπως αναφέρεται, ο νεαρός πιάνει τον Γιώργο Κουμουτσάκο και αν και φαίνεται να τον προστατεύει δεν τον οδηγεί προς ασφαλές σημείο, αλλά προς το πλήθος των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο άγριος ξυλοδαρμός του.

Διαβάστε επίσης: Από πυρήνα νεοναζί η επίθεση στον Κουμουτσάκο – ΕΔΕ για τη στάση των αστυνομικών

Το βίντεο

Πάντως σε αντίθεση με τους άλλους κατηγορούμενους που εμφανίζονται στο βίντεο και παραμένουν εξαφανισμένοι, ο 24χρονος εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρχές με πρόθεση, όπως είπε, να βοηθήσει το έργο της αστυνομίας. Σημειώνεται πως στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και πολλά μέλη Ποντιακών Σωματείων θέλοντας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον 24χρονο, ο οποίος φαίνεται να είναι γνωστός και να διδάσκει ποντιακούς χώρους.

Τι δήλωσε ο ίδιος για το περιστατικό