Μετά τον Όθωνα Ηλιόπουλο και η Έλενα Ακρίτα εμφανίστηκε κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα, την ώρα που φουντώνει η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το κατά πόσο θα μπορούσε ο Στέφανος Κασσελάκης να πάρει βουλευτική έδρα (ήταν στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας) σε περίπτωση εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος.

Ads

 

«Σαφώς και όχι» ήταν η απάντηση της βουλευτού Επικρατείας σε σχετική ερώτηση που της τέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

 

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που δεν θα υποβάλει την παραίτησή της ήταν γιατί όταν είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είχε γίνει γιατί πρόθεση του τότε προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο αν το κόμμα κέρδιζε τις εκλογές.

Ads

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλος έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κ.α.

Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά το λέω ότι γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του. Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα ούτε τίποτα άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά. Άρα σαφώς και όχι» είπε η Έλενα Ακρίτα.