Σε συλλήψεις για τις δολοφονίες των Βασίλη Ρουμπέτη και Γιάννη Σκαφτούρου προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο συλληφθέντες και δύο προσαχθέντες.

Ads

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, έπεσε νεκρός σε ενέδρα ενόπλων στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023. Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για συμμετοχή στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 στην Παιανία, ενώ εκκρεμούσε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό για συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας εις βάρος ενός άνδρα το 2011 στην Ηλεία. Οι πληροφορίες τον ήθελαν να ήταν κοντά στον Βασίλη Στεφανάκο που δολοφονήθηκε στις αρχές του 2018 και στη συνέχεια στον Γιάννη Σκαφτούρο, δραστηριοποιούμενος και αυτός στη διακίνηση καυσίμων και τσιγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι επονομαζόμενος «θείος Τζο», Γιάννης Σκαφτούρος, ο οποίος αποτελούσε μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό και τον Βασίλη Στεφανάκο τη λεγόμενη «τρόικα» της Greek Mafia, έπεσε νεκρός με 15 σφαίρες μέσα στο σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο του 2022. Οι τότε εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για τέσσερις εκτελεστές που έφεραν σε πέρας το καλοσχεδιασμένο συμβόλαιο θανάτου για τον «θείο Τζο».

Περισσότερα σε λίγο.