Παρέμβαση της Εισαγγελίας Γυθείου και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προκάλεσαν τα ρεπορτάζ του Σκάι στο θέμα πώλησης αποχαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο από τον κοινοτάρχη του νησιού κ. Χαράλαμπο Λιάρο. Με έγγραφό του, ο γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μέρκος, ζητά από τις Υπηρεσίες να επανελέγξουν πράξεις και αποφάσεις τους, καθιστώντας σαφές, ότι θα διαβιβάσει στην Δικαιοσύνη κάθε πράξη που αποκλίνει της νομιμότητας.

Ads

Ενημερώνει, επίσης, τον κοινοτάρχη, Χαράλαμπο Λιάρο, που, δηλώνει άγνοια της σχετικής απόφασης, ότι η Ελαφόνησος είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA και ως εκ τούτου, αποτελεί προστατευόμενη περιοχή. Σημειώνεται ότι ο κοινοτάρχης είχε εκφράσει την άγνοιά του για την ένταξη της νήσου στο δίκτυο NATURA με απόφαση του 2000.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκάι, ο κοινοτάρχης Χ. Λιάρος, έχει πωλήσει, μέσω πληρεξουσίων, τουλάχιστον, πέντε εκτάσεις, στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας του Σίμου, στις οποίες φέρεται ως συνιδιοκτήτης. Ειδικότερα για την πώληση, το 1998, έκτασης, περίπου, έξι στρεμμάτων, στην παραλία του Σίμου δείχνουν ότι η πώληση έγινε, μέσω πληρεξουσίου, από το 92 ετών (την περίοδο εκείνη), πατέρα του κοινοτάρχη, Κοσμά Λιάρο.

Για λασπολογία στο πρόσωπο του έκανε λόγο τη Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι «Πρώτη Γραμμή» ο κοινοτάρχης Ελαφονήσου αναφέροντας ως επιχείρημα ότι δεν υπάρχει το όνομά του στο επίμαχο αγροτεμάχιο.

Ads