Μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, σχετικά με τη σύλληψη του πρώην μέλους των “Πυρήνων της Φωτιάς”, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή και τριών ακόμη ατόμων, οι δύο ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ads

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «Δεν συνδέθηκαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στην δικογραφία που σχηματίστηκε. Συνελήφθησαν για αυτά που κατείχαν».

Στην ερώτηση αν υπάρχει σύνδεση των ατόμων αυτών με την πρόσφατη δολιοφθορά, την ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από τη Σαλαμίνα στην Αίγινα, η κ. Δημογλίδου απάντησε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο από την έρευνα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς υπάρχουν και ψηφιακά πειστήρια που θα εξετασθούν από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην Ελληνική Αστυνομία για κατοχή συγκεκριμένων αντικειμένων σε συγκεκριμένα άτομα και όχι σε όλα.

Ads

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν το πρώην μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ), κάνουν λόγο για δημόσιο διασυρμό του εντολέα τους στα ΜΜΕ «με ανυπόστατες κατηγορίες και σενάρια που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, «η ίδια υπηρεσία που τον συνέλαβε και συνέταξε την δικογραφία κατέληξε στο σαφές συμπέρασμα ότι η εμπλοκή του αφορά μόνο στα συγκεκριμένα πλημμελήματα για τα οποία δικάστηκε. Ξεκαθαρίζουμε ότι από την δικογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει καν τους έτερους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση, υπαρκτή ή κατασκευασμένη» και γνωστοποίησαν πως θα ζητήσουν την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του.

Νωρίτερα, στη φυλακή οδηγήθηκε το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Οι δύο συλληφθέντες ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, αφέθησαν ελεύθεροι με απόφαση του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου. Θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.