Με απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, οι δύο άνδρες της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού που συνελήφθησαν από το Τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση όπλων και εκρηκτικών, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ads

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων κάνει λόγο για μία «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» που αποδείχθηκε «άνθρακες».

«Αμφότεροι οι εντολείς μου, μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού, αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα, όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν “συνεργασίας” ποινικών – τρομοκρατών, “επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.” αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους» σημειώνει ο δικηγόρων των ΟΥΚάδων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώην μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) που συνελήφθη χθες για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων, με ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μηνός

Ads