Θύμα του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει μεταξύ ομάδων της νύχτας φαίνεται πως είναι ο επιχειρηματίας που έπεσε νεκρός στο Χαϊδάρι σε παγίδα θανάτου. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές πρόκειται για τη δωδέκατη κατά σειρά δολοφονική επίθεση, που έγιναν μέσα σε διάστημα δυόμιση ετών στην Αττική. 

Ads

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Έθνους, τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει νεκροί οι «capo dei capi» (αρχηγοί των αρχηγών) της αθηναϊκής νύχτας, ενώ οι αρχές προβληματίζονται για το γεγονός πως οι δράστες δεν διστάζουν πλέον να χτυπούν μέρα μεσημέρι, αδιαφορώντας για την παρουσία πολιτών στο σημείο. Συνολικά έχουν εκτελεστεί 12 συμβόλαια θανάτου στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει από το 2017 ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων της νύχτας στην Αθήνα, που ελέγχονταν από συνολικά τέσσερις «νονούς».

Το αμέσως προηγούμενο θύμα πριν από τον 49χρονο επιχειρηματία ήταν ο 54χρονος «Παναγής» ή «Κάβουρας», όπως ήταν το προσωνύμιό του, ο οποίος δολοφονήθηκε με «βροχή» από σφαίρες τον Μάιο του 2019 στα Μανιάτικα στον Πειραιά. Τον Οκτώβριο, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ., είχαν επιχειρήσει με κοινό modus operandi να βγάλουν από τη μέση τον αδελφικό «συνεργάτη» του «Κάβουρα». Έναν 39χρονο, ο οποίος φέρεται ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο της νύχτας στον Πειραιά, με τον οποίο σχεδόν μεγάλωσαν μαζί. Τον Ιούνιο του 2018 είχε εκτελεστεί στο Παλαιό Φάληρο ο 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης γνωστός ως «Καράφλας»

Διαβάστε επίσης: 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η ημερομηνία «κλείδι» για την έναρξη του «πολέμου της νύχτας» ήταν η 3η Μαΐου του 2017, όταν έπεσε νεκρός ο Βασίλης Γρίβας, έξω από το σχολείο του 11χρονου γιου του στα Γλυκά Νερά. Ακολούθησε η δολοφονία του Βασιλη Στεφανάκου στις 17 Ιανουαρίου του 2018 έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του στο Χαϊδάρι. Στις 20 Απριλίου του ίδιου έτους δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους ο Γιώργος Λίτσας, γνωστός ως «Μπου» ή «Μπούμπι». Όπως αναφέρει το Έθνος, επόμενο κομμάτι του παζλ ήταν η μυστηριώδης εκτέλεση του πρώην άντρα των ΕΚΑΜ, Σπύρου Παπαχρήστου, την 1η Μαΐου, έξω από ταβέρνα που ήταν το στέκι του στην Παλλήνη. Ακόμα και σήμερα η υπόθεση χαρακτηρίζεται «θολή». Σήμερα οι Αρχές εξετάζουν τυχόν σχέσεις του επιχειρηματία που έγινε στόχος στο Χαϊδάρι με αρκετά από τα παραπάνω ονόματα.

Ads