Για «συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικες και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της» κάνει λόγο η Όλγα Γεροβασίλη σε εξώδικο που απέστειλε προς την εφημερίδα Καθημερινή σχετικά με χθεσινό δημοσίευμά της περί απόπειρας παρεμβάσεων από την ίδια στις έρευνες σχετικά με τους υπεύθυνους της τραγωδίας στο Μάτι. Στο εξώδικο της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη σημειώνεται ότι «αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει.

Ads

Επίσης κατέθεσε και μήνυση – έγκληση για συκοφαντικό και παντελώς ψευδές δημοσίευμα σε βάρος της, δια του Τύπου και ηλεκτρονικά, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου τυχόν εμπλέκεται στη συκοφαντική δυσφήμιση του προσώπου της, ως και των φερόμενων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία που φέρεται να «δημοσιεύει» η Εφημερίδα «Καθημερινής της Κυριακής».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Γεροβασίλη είχε προαναγγείλει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με χτεσινή της δήλωση, στην οποία ανέφερε:  «Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδεστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.». 

Παράλληλα απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος έκανε λόγο για «απειλές» και «έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις», η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ως απειλή την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός μου να μην επιτρέψω σε οποιονδήποτε να με συκοφαντεί, να μην επιτρέψω στο ψέμα και τους όποιους εκφραστές του να λερώσουν την πολιτική διαδρομή, το αξιακό μου σύστημα και την προσωπική μου αξιοπρέπεια.

Ads

Εξηγούμαι λοιπόν στον κύριο Πέτσα -που ζητά από μένα εξηγήσεις για κάτι το οποίο μέχρι χθες δε γνώριζα κι αν είναι αληθές ό,τι διάβασα στην Καθημερινή είναι ψευδέστατο όσον με αφορά- :  Για τους ανθρώπους της Αριστεράς η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, η δικαιοσύνη και η απόδοσή της συνιστούν ύψιστη αξία και διαρκές ζητούμενο. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι αυτό που συνιστά απειλή για τη Δημοκρατία και τις λειτουργίες της. Ας ψάξουν λοιπόν αλλού να βρουν κομμάτια να στηρίξουν την αναίσχυντη πολιτική καπηλεία των νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι. Ας ψάξουν αλλού και άλλους τρόπους να αποπροσανατολίσουν από τα τεράστια προβλήματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε και φέρνει με γοργά βήματα στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, στο παρόν και το μέλλον της χώρας μας»