Μια μεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν για άλλη μια φορά και να τη διαλύουν.

Ads

Συγκεκριμένα, η κινητοποίηση ήταν ενάντια στην κατασκευή μετρό στην πλατεία της περιοχής, στην αμφισβητούμενη ανάπλαση στον Λόφο του Στρέφη, στο πλαίσιο «δωρεάς» 1,15 εκατομμυρίου ευρώ από την επενδυτική «Prodea Investments».

Κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι βρέθηκαν στην περιοχή για να διαδηλώσουν για την απόπειρα μετάλλαξης του χαρακτήρα της ιστορικής γειτονιάς, ενώ εξέφρασαν και τη δυσαρέσκειά τους για την καταστολή του τελευταίου διαστήματος, ειδικά με το ξεκίνημα των εργασιών.

Ενώ όμως η κινητοποίηση βρισκόταν σε εξέλιξη, οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψεις χημικών, ακόμα και στα πρόσωπα πολιτών.

Ads

Στη συνέχεια ακολούθησε ένταση στους γύρους δρόμους με τις αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιούν οκτώ προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν, ακούγεται ένας ένστολος να λέει πως θα «γ…» διαδηλωτή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι. «Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, έξω το μετρό από την πλατεία» φώναξαν μεταξύ άλλων, ενώ ένα από τα πανό έγραφε χαρακτηριστικά: «ενάντια στην καταστροφή της πλατείας μας και της ιδιωτικοποίησης του Στρέφη, να παραμείνουν τα Εξάρχεια γειτονιά και τόπος Αντίστασης».

image

image

image

image

image

image

image

image