Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, δήλωσε πως, σε περίπτωση που η πίεση προς το ΕΣΥ συνεχίσει να εντείνεται, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πεθαίνουν ασθενείς με απλά νοσήματα, λόγω της έλλειψης κλινών στα Νοσοκομεία.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑϊ, ανέφερε ότι «οι αριθμοί εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα σε πολύ μικρό χρόνο», επισημαίνοντας ότι «κάποια στιγμή το ΕΣΥ θα εξαντληθεί» και τονίζοντας παράλληλα πως: «Αν όλες οι κλίνες νοσηλείας που διαθέτει η χώρα μας, καταληφθούν με ασθενείς που πάσχουν από κορoνοϊό, τότε ασθενείς που πάσχουν από άλλα, απλά πράγματα θα βρίσκονται προ αδιεξόδου αδικαιολόγητα. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει σκωληκοειδίτιδα και η οποία θεραπεύεται απόλυτα και θα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μπορεί να χάνονται άνθρωποι από άλλα, απλά νοσήματα».

«Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό 1.902 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.257 από την 1η Νοεμβρίου . Είμαστε σε μια φάση που μαίνεται η μάχη και συζητάμε για το πότε θα στηθεί η παρέλαση», δήλωσε ο κύριος Εξαδάκτυλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για να χαλαρώσουν τα μέτρα, θα πρέπει τα κρούσματα να πέσουν σε τριψήφιο αριθμό και οι υπόλοιποι δείκτες (νεκροί και διασωληνωμένοι) να κατέβουν σε ένα επίπεδο ασφαλείας», λέγοντας επίσης, πως αυτήν την στιγμή, «δεν βλέπουμε κάμψη, αλλά σταθεροποίηση των κρουσμάτων και μάλιστα σε υψηλούς αριθμούς».

Οι δηλώσεις του κύριου Εξαδάκτυλου, έρχονται σε συνέχεια των πρώτων αεροδιακομιδών ασθενών στη χώρα , ενώ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκέμβρη.

Ads