Την διαρροή του Μαξίμου την Πέμπτη η οποία άφηνε να εννοηθεί ότι η προτροπή της Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς να κάνουν rapid test ή μοριακό για να πάνε στην εκκλησία, ήταν ουσιαστικά μια «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης και ελήφθη μετά από συνεννόηση μαζί της, διέψευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Ads

Μιλώντας στον Σκάι ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος είπε ότι η κυβέρνηση έμαθε από την Ιερά Σύνοδο για την προτροπή και απλώς ζήτησε να εκδοθεί με την μορφή εγκυκλίου, κάτι που όμως, όπως τόνισε ο Μητροπολίτης, θα γινόταν έτσι κι αλλιώς.

«Εμείς αποφασίσαμε στις 3 Νοεμβρίου και στο δελτίο Τύπου υπάρχει αυτή η προσπάθεια της Ιεράς Συνόδου προς τους ιερείς και τους πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό και παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και υπογράμμισε: «Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το Μαξίμου διέρρευσε ότι «μετά από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και ύστερα από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA, η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ (…)».