Την πρώτη από τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 1η Απριλίου ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενάντια σε απόλυση που όπως καταγγέλλει πραγματοποιήθηκε λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Ads

Μάλιστα, στις 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα, «για την συνδικαλιστική και εκδικητική απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου, 19 χρόνια συμβασιούχου στο ΕΚΠΑ και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ)», όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του Συλλόγου.

«Σε όλες τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις αναδείχτηκε το γεγονός πως ο Δημήτρης Αντωνίου απολύεται εκδικητικά για τη συνδικαλιστική του δράση και η δίωξη του είναι αδιαμφισβήτητα φρονηματική. Απολύεται γιατί τόλμησε να εκφράσει δημόσια, ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος, την αντίθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια συλλογικής διαμαρτυρίας», τονίζει ο Σύλλογος και προσθέτει:

«Είναι μάλιστα η πρώτη απόλυση στο Δημόσιο για συνδικαλιστική δράση από τη μεταπολίτευση και μετά και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έως τώρα κατοχύρωση ενός θεσμικού πλαισίου που οφείλει να προστατεύει τέτοιες δράσεις. Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτό γίνεται από ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (το μεγαλύτερο και αρχαιότερο της χώρας) που κανονικά οφείλει να στέκεται στο πλευρό της ελευθερίας του λόγου, της πολιτικής έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών».