Οι αρχηγοί των κομμάτων μετέβησαν στα εκλογικά κέντρα και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ προχώρησαν και σε δηλώσεις στις οποίες όλοι «στάθηκαν» στο ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν.

Ads

Μητσοτάκης: Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με ωριμότητα

«Σήμερα τον λόγο τον έχουν οι πολίτες, είναι ημέρα χαράς και ευθύνης. Ψηφίζουμε για να έχει η χώρα μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση, οι πολίτες πιστεύω ότι θα ψηφίσουν για το δικό τους καλό, αλλά θα ψηφίσουν και για μια πατρίδα σταθερή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς.

Τσίπρας: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής δημοκρατία αύριο

«Στη σημερινή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα, κρίνεται ποιος και πώς θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα, κρίνεται δηλαδή η ζωή μας για τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά κρίνεται και η ποιότητα της δημοκρατίας.

Ads

Κρίνεται αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μια κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα. Αν θα έχουμε και ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει αξιόπιστα αυτόν το ρόλο, να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας, να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και να παίξει ένα ρόλο εξισορροπητικό στο πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία.

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής δημοκρατία αύριο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Ανδρουλάκης: Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πολίτη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ

«Καλώ κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα, κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη ότι κι αν επέλεξε στις 21 Μαΐου, να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, την δημοκρατική παράταξη σ’ αυτή τη νέα της πορεία» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι « είναι ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια στο πολιτικό μας σύστημα, με μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και με μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση, που επιλογές της καθημερινά αποδομούν το κοινωνικό κράτος».

Ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι « από τη δική μας πλευρά, δεσμεύομαι ότι θα είμαστε η δύναμή του μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο με αγώνες, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους, τις ανάγκες τους» και πως « η δημοκρατική παράταξη όσο πιο ισχυρή είναι σήμερα το βράδυ, θα υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη απέναντι στην συντήρηση, απέναντι στην αναξιοκρατία, απέναντι στην αδιαφάνεια τα επόμενα χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου γύρω στις 11:00.

Κουτσούμπας: «Να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό και να πάει πιο ψηλά. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση»

«Σήμερα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε πριν να κλείσουν οι κάλπες. Πρέπει όλοι να βρισκόμαστε εκεί, για να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό και να πάει πιο ψηλά. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και στη Βουλή και στους ερχόμενους εκλογικούς αγώνες» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας.

Βαρουφάκης: Όσοι προεξόφλησαν την εξαφάνιση του ΜέΡΑ25 απόψε θα πάρουν την απάντησή τους

«Είμαι αισιόδοξος. Όσοι προεξόφλησαν την εξαφάνιση του ΜέΡΑ25 απόψε θα πάρουν την απάντησή τους. Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, ψήφο ψήφο φτάνουμε τον στόχο μας. Από αύριο το πρωί θα αγωνιστούμε ακόμα πιο παθιασμένα για την ανασύνταξη της Αριστεράς και για την προστασία ανθρώπων και φύσης από τη δεξιά λαίλαπα που έρχεται» δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σήμερα είναι η στιγμή μας, η ψήφος είναι η δύναμή μας

Στο 111ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Σήμερα είναι η στιγμή μας, η ψήφος μας είναι η δύναμή μας, να μην αφήσουμε την ευκαιρία μας. Πάμε με χαμόγελο, αισιοδοξία, αγάπη και δύναμη» δήλωσε εξερχόμενη του εκλογικού τμήματος.

Διαβάστε επίσης: