Τα αποτελέσματα των εκλογών στις 25 Ιουνίου έφεραν ανακατατάξεις στα κόμματα με βουλευτές οι οποίοι εκλέγονταν στις 21 Μαΐου και μένουν τελικά εκτός.

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς χάνει 24 έδρες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Αναλυτικότερα:

Ads

Από τη Νέα Δημοκρατία χάνουν την έδρα τους η Φωτεινή Πιπιλή (Α΄Αθηνών), ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Άρια Αγάτσα (Β1 βόρειος τομέας), ο Δημήτρης Καλογερόπουλος (Β2 Δυτικός Τομέας), η Μαρία Συρεγγέλλα (εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να κρατήσει αυτή την έδρα), ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος (Θεσσαλονίκη), ο Τάσος Γαϊτάνης, η Ιωάννα Γκελεστάθη (Α΄Ανατολικής Αττικής), η Βάσω Κόλλια και η Αικατερίνη Κατσανδρή.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός μένουν η Πόπη Τσαπανίδου (από το Επικρατείας), ο Νίκος Βούτσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χρήστος Σπίρτζης. Παράλληλα, εκτός μπορεί να βρεθεί και η Ρένα Δούρου εάν ο Αλέξης Τσίπρας κρατήσει την έδρα στον Δυτικό τομέα Αθηνών. Επιπλέον, εκτός και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο Γιώργος Κυριακόπουλος, ο Γιάννης Αμανατίδης, η Δώρα Αυγέρη, ο Σωκράτης Βαρδάκης και ο Γιάννης Στέφος.

Από το ΠΑΣΟΚ χάνουν την έδρα τους οι Αθανάσιος Γλαβίνας, Σωτήρης Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Ταγαρά, Μιχαήλ Τζελέπης, Γιώργος Οικονόμου, Νικόλαος Τσώνης, Παναγιώτης Αδαμόπουλος.

Από το ΚΚΕ οι Νικόλαος Έξαρχος, Γεώργιος Πέρρος, Τίνα Κουζιάκη, Νικόλαος Κουτρουμάνος, Αχιλλέας Κανταρτζής, Αλέξανδρος Μαρινάκης.

Τρεις απώλειες σημειώνει η Ελληνική Λύση, καθώς εκτός μένουν οι Ιωάννης Λαϊνιώτης, Βασίλειος Αρμόνης, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.