Eκδήλωση για τις καλλιτεχνικές σπουδές διοργανώνουν το ινστιτούτο ΕΝΑ και το Think Bee την Δευτέρα 20/2 στις 6 το απόγευμα, με φόντο το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές των καλλιτεχνών και το οποίο τους εχει ξεσηκώσει.

Ads

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «βαθύτερη κυβερνητική στόχευση φαίνεται να είναι η “κολλεγιοποίηση”. Οι καλλιτεχνικές σχολές ωθούνται στη σύναψη συμφωνιών με ξένα κολλέγια, ώστε να δίνουν πτυχία τα οποία, με βάση τους νόμους της τελευταίας τετραετίας, θα είναι ισότιμα με πτυχία πανεπιστημίων. Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες τέτοιες συμφωνίες που, ουσιαστικά, οδηγούν σε μια ανώτατη καλλιτεχνική εκπαίδευση πλήρως ιδιωτικοποιημένη. Παράλληλα, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το ζήτημα ως πρόσχημα για να ανοίξει θέμα τροποποίησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να επιτρέπεται η σύσταση ιδιωτικών ανώτατων σχολών».

Η εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ και η ερευνητική κοοπερατίβα ThinkBee, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00 στον χώρο εκδηλώσεων του ΕΝΑ (Ζαλοκώστα 8, Αθήνα – 2ος όροφος), ευελπιστεί να συμβάλει στο να δοθεί το έναυσμα για ένα ευρύ διάλογο για τη ριζική αντιμετώπιση των άλυτων προβλημάτων δεκαετιών στις καλλιτεχνικές σπουδές, καθώς και στις σπουδές των διαχειριστικών και των τεχνικών επαγγελμάτων του πολιτιστικού τομέα. 

image

Ads