Η εισαγγελική πρόταση για την αθώωση του Ηλία Μίχου συζητήθηκε στη Βουλή, προκαλώντας ένταση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ads

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή της συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δικηγορική ύλη ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ότι δείχνει να «υπάρχει διάρρηξη της Δικαιοσύνης με την κοινωνία, όποιος έχει χρήματα πέφτει στα μαλακά».

Ο Γιώργος Φλωρίδης απαντώντας, υποστήριξε ότι «η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, δεν υπάρχουν πληροφορίες. Δημοσιοποιήθηκε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Όλοι εμείς αγνοούμε τι έγινε στην αίθουσα. Ο στοιχειώδης σεβασμός στη Δικαιοσύνη απαιτεί να περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «το 2019 με τους ποινικούς κώδικες που έφερε μια εβδομάδα πριν κλείσει η Βουλή, ήθελε να κάνει το αδίκημα του βιασμού από πλημμέλημα σε κακούργημα».

Ads

Και πρόσθεσε: «θέλατε δηλαδή να παραμένουν οι βιαστές ατιμώρητοι. Απέτρεψαν οι βουλευτές σας και οι αντιδράσεις της κοινωνίας και το πήρατε πίσω. Αυτή ήταν η φροντίδα σας για τα ανήλικα θύματα βιασμών, μειώσατε το όριο καταδίκης στα 15 από τα 20 χρόνια. Πλέον μπορεί να φτάσει σε ισόβια κάθειρξη».

«Στον Μίχο πείτε αυτά, όχι σε μας. Ντροπή σου!» ανταπάντησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς με τον υπουργό να σημειώνει «φώναζε όσο θες! Εδώ είναι τα χαρτιά. Οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί σας έστησαν στο εδώλιο. Υπάρχει θεσμική μνήμη στον τόπο».Μ

Μέσα στην αντιπαράθεση ανέφερε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης πως ο κ. Φλωρίδης συκοφαντεί συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε, τέλος, ότι ο κ. Φλωρίδης «πάσχει από σύνδρομο γενιτσαρισμού. Ψεύδεται, συκοφαντεί, κάνει προπαγάνδα. Είστε κυβερνητικός προπαγανδιστής. Ντροπή να ψεύδεστε με αυτό τον τρόπο. Είστε κοινός συκοφάντης. Ντροπή που είστε υπουργός Δικαιοσύνης».