Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου με αφορμή τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας που απεικονίζει τον γιο του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου να κρατάει καπνογόνο σε γήπεδο.
 

Ads

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, στην υποδιεύθυνση αθλητικής βίας, ζήτησε να διαπιστωθεί αν το πρόσωπο που απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία είναι ο Δημήτρης Μπαλτάκους, αλλά και να εξακριβωθεί από ποιον αγώνα είναι η φωτογραφία. Σκοπός της έρευνας, όπως αναφέρεται, είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί αξιόποινη πράξη με βάση το νόμο περί εξωσχολικού αθλητισμού.

«Ο γιος μου δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς, είναι αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων και υπερασπίστηκε τον πατέρα του», δήλωσε στην εισαγγελέα μεταξύ άλλων ο Τάκης Μπαλτάκος για τον γιο του και το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο Δημήτρης Μπαλτάκος μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τη συζήτηση του πατέρα του με τον Ηλία Κασιδιάρη επιτέθηκε σε βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία.