Σοβαρές εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ενδεχομένως να επιφέρει η απάντηση που απέστειλε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας το πρωί της Τρίτης στη Βουλή.

Ads

Συγκεκριμένα, με έγγραφο της που δημοσιεύει το NEWS 24/7, η Εισαγγελία απάντησε στο αίτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλείου Κόκκαλη, να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Επιτροπή, προκειμένου να βοηθήσει στη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών με βάση τα στοιχεία που έχουν μέχρι σήμερα συγκεντρωθεί.

Πηγή: NEWS 24/7

Στην απάντηση που απέστειλε σήμερα, πριν την έναρξη της τελευταίας προγραμματισμένης συνεδρίασης, η Εισαγγελία ενημερώνει πως «το θέμα χορήγησης εγγράφων εκκρεμεί ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών Λάρισας το οποίο πρόκειται να αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αναμένεται η απόφαση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής, για το αν θα κλείσουν σήμερα οι εργασίες, ή θα παραταθούν, όπως ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, προκειμένου και να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες που μέχρι τώρα η πλειοψηφία έχει απορρίψει, αλλά και να φτάσουν στην Επιτροπή τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στη δικογραφία και ενδέχεται να συμβάλουν στην διερεύνηση πολιτικών ευθυνών για την τραγωδία.

Ads

«Όχι» της πλειοψηφίας στο αίτημα να διαβιβαστεί για ψευδορκία η κατάθεση Καραμανλή

Την ίδια στιγμή πάντως, με συνοπτικές διαδικασίες η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του ο Κώστας Καραμανλής επέμεινε στο αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, ισχυριζόμενος πως το μοναδικό του λάθος ως υπουργός Μεταφορών ήταν πως δεν «ξερίζωσε» τη νοοτροπία του «έλα μωρέ» και δεν ανέτρεψε «παγιωμένες παθογένειες ενός Δημοσίου που νοσεί».

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, υποστηρίζοντας ότι έχει συνομιλήσει με κάποιους από αυτούς των οποίων «ο πόνος τους είναι βουβός», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως στη δική του περίπτωση «βάσει του άρθρου 86 δεν τίθεται θέμα άρσης ασυλίας».