Γιατρός του ΟΠΑΔ, του ταμείου του Δημοσίου, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του έστελνε ακόμη και άνδρες, μεταξύ των οποίων και ένας παπάς, για εξετάσεις για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, σε επιστολή τους προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης του ΟΠΑΔ (15/3/2010) οι καταγγέλλοντες γιατροί αναφέρουν ότι ο συνάδελφός του, ο οποίος παραμένει στη θέση του, έγραφε πληθώρα δαπανηρών εξετάσεων, μεταξύ των οποίων για όλους τους καρκινικούς δείκτες, ακόμη και σε άνδρες, όπως οι δείκτες για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, αλλά και για έλεγχο ορμονών του γυναικείου κύκλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες για ένα απλό συνάχι ο γιατρός συνταγογραφούσε εξετάσεις για όλους τους αλλεργικούς δείκτες, αξίας 450 ευρώ, ενώ τις αιμοληψίες τις έκανε ο ίδιος στο γραφείο του και τα δείγματα τα έστελνε σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο.

Εν τω μεταξύ, το ΣΔΟΕ φέρεται να έχει καταρτίσει μία λίστα με 198 γιατρούς του δημοσίου, ανάμεσά τους και καθηγητές πανεπιστημίων, και με 86 δικηγόρους έχει των οποίων ερευνά τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ads

Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, που επικαλείται το Βήμα, από τα έως τώρα στοιχεία βρέθηκαν ορισμένοι γιατροί, που έχουν δηλώσει ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 35.000 έως 40.000 ευρώ αλλά στον έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων βρέθηκαν καταθέσεις από 4 έως 6 εκατ. ευρώ. Πέραν τούτων βρέθηκαν στην ιδιοκτησία των συγκεκριμένων γιατρών και σκάφη, ακίνητα σε νησιά και πολυτελή αυτοκίνητα.