Πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έζησαν χιλιάδες οδηγοί στην Αττική Οδό, εξαιτίας της κακοκαιρίας και της αδυναμίας διαχείρισής της από τον κρατικό μηχανισμό και την εταιρεία. Πολλοί μάλιστα παρέμειναν εγκλωβισμένοι από χθες το πρωί, για περισσότερες από 20 ώρες, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν τα οχήματά τους, αναζητώντας ένα καταφύγιο. 

Ads

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, επενέβη και ο στρατός, προσπαθώντας να επεγκλωβίσει ανθρώπους και να τους προσφέρει βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες και νερό. 

Ενδεικτικές της κατάστασης που αντιμετώπισαν αβοήθητοι οι εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού, είναι οι μαρτυρίες ορισμένων εξ αυτών. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ορισμένοι αντιμετώπιζαν και προβλήματα υγείας.

19 μηνών μωρό δεν είχε φάει τίποτα από χθες το βράδυ

Έκκληση έγινε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, που βρέθηκε στον σταθμό του προαστιακού στην Κάντζα, και αφορά ένα ζευγάρι με ένα μωρό μόλις 19 μηνών. Το ζευγάρι είχε ταξιδέψει με αεροπλάνο από την Κω στην Αθήνα και είχε νοικιάσει αυτοκίνητο, με το οποίο εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Ads

Ο πατέρας του παιδιού είχε προγραμματίσει να κάνει εξετάσεις και χειρουργείο, κάτι που τελικά δεν έγινε. Όπως είπε από χθες το βράδυ το παιδί δεν έχει φάει τίποτα. «Έχω πάρει σε όλες τις υπηρεσίες 112, Αστυνομία, τα πάντα, τίποτα. Στις 4 ήρθε ο στρατός και μας έδωσε πορτοκάλια και νεράκια» είπε.

«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγονα»

«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγονα» κατήγγειλαν οδηγοί στην κάμερα του Mega, ενώ βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό.

«Η κόρη μου είναι εγκλωβισμένη με κρίση πανικού»

Από τις 10:30 το πρωί μέχρι και τουλάχιστον τις 15:30, οπότε και η μητέρα της έκανε καταγγελία στο Star, δηλαδή επί τουλάχιστον 5 ώρες, μια γυναίκα ήταν εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό, έχοντας κρίση πανικού.

Όπως δήλωσε η μητέρα της στον τηλεοπτικό σταθμό, «έχουμε καλέσει 100 φορές την Αττική Οδό, τους είπα ότι το παιδί μου ήταν σε αυτήν την κατάσταση, και μου έκλεισαν το τηλέφωνο!».

Δημοσιογράφος Α. Παυλόπουλος: Άνθρωποι χωρίς νερό, χωρίς φαγητό

Την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πολλοί εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό περιέγραψε ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος ο οποίος βρισκόταν στο σημείο επίσης αποκλεισμένος.

Μήνυμα οδηγού που εγκατέλειψε το όχημά του

Το συγκλονιστικό μήνυμα ενός οδηγού που έφυγε με τα πόδια από την Αττική Οδό, προκειμένου να φτάσει στο σπίτι του για να λάβει φαρμακευτική αγωγή κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΙ.

«Αναγκάστηκα να το αφήσω!!! Μετά από 12 ώρες αναμονής….. Χωρίς καμία βοήθεια, ούτε νερό, ούτε φαγητό», γράφει ο αγανακτισμένος οδηγός σε σημείωμα στο παρμπρίζ.

«Θα παγώσουμε εδώ – Γονείς με παιδιά έφευγαν με τα πόδια»

Ο Θοδωρής, είχε πάρει ταξί προκειμένου να φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος. «Ξεκίνησα στις 13:40 από τη Νέα Ιωνία γιατί είχα πτήση για Κέρκυρα στις 18:00. Μέχρι την ώρα που ξεκίνησα δεν υπήρχε ούτε ενημέρωση από την αεροπορική εταιρεία για ακύρωση πτήσεων, ούτε κάποια προειδοποίηση πως δεν θα φτάσουμε στο αεροδρόμιο» περιγράφει στο News 24/7.

Αυτά βέβαια, τα περιέγραψε 8 ώρες αργότερα, λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ, ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα στο ίδιο ταξί, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την έξοδο της Αττικής Οδού για την λεωφόρο Πεντέλης. «Περάσαμε τη Βεϊκου, την Κύμης, μπήκαμε Αττική Οδό και εκεί αρχίσαμε να μπλοκάρουμε. Στο μεταξύ κάποιος από την Αστυνομία να μας πει μην μπείτε στην Αττική Οδό δεν υπήρχε. Να κλείσουν τον δρόμο, κάτι. Τι οργάνωση είχε γίνει δηλαδή; Κάποιος από το κράτος να εμφανιστεί να μας προειδοποιήσει. Το αντιλαμβάνεστε; Οκτώ ώρες και δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Μπροστά και πίσω εκατοντάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Γονείς παίρνουν τα παιδιά αγκαλιά και ξεκινάνε περπατώντας να βρουν κάποια έξοδο. Εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε νερό. Δεν ξέρω για πόσο θα φτάσει το πετρέλαιο του ταξί τουλάχιστον για να ζεσταινόμαστε. Θα παγώσουμε εδώ» τόνισε.

Η τελευταία επικοινωνία που είχε ο Θοδωρής με το News 24/7 πριν κλείσει το κινητό του από μπαταρία, ήταν περίπου στις 23:00 το βράδυ, όταν είπε πως εκείνη την ώρα είχαν φτάσει κοντά στο μπλοκ των οχημάτων κάποιοι εθελοντές πολιτικής προστασίας με γκρέιντερ και φτυάρια οι οποίοι έκαναν προσπάθεια να τους απεγκλωβίσουν.

«2022: Κοιτάξτε χάος»

Χιλιάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 20 ώρες στην Αττική Οδό, δίχως καμία βοήθεια.

75χρονος απεγκλωβίστηκε μετά από 22 ώρες

Η συγκλονιστική μαρτυρία του 75χρονου κ. Χρήστου, που ήταν εγκλωβισμένος 100 μέτρα από τα διόδια στο ύψος της Κάντζας για 22 ώρες, και ο οποίος νωρίτερα δήλωσε πως «φοβάμαι ότι θα πεθάνω από το κρύο. Τρέμω»

Άνδρας ξεθάβει μόνος το αυτοκίνητό του – Μένω κοντά κι έτσι το παράτησα και έφυγα

Μαρτυρία πολίτη: Στις 11:00 μπήκε Αττική Οδό και κατέληξε το βράδυ στο πάτωμα του αεροδρομίου

Δείτε την ανάρτησή του:

image

Ο ίδιος στη συνέχεια ενημέρωσε πως μετά από 23 ώρες έφτασε σπίτι

Εγκλωβισμένοι για πάνω από 24 ώρες: Έδιωξαν τους οδηγούς και δεν υπάρχει κανείς να πάρει τα αυτοκίνητα

Εγκλωβισμένος οδηγός δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ πως αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο πάτωμα του αεροδρομίου, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ξενοδοχείο.

«Δεν ένιωθα τα πόδια μου»

«Ανάβαμε όταν πια τα πόδια μας ήταν παγωμένα», αναφέρει εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό.

Οδηγός νταλίκας εγκλωβισμένος 24 ώρες

Για 24 ώρες περίπου παρέμεινε εγκλωβισμένος ένας οδηγός νταλίκας, ενώ εγκλωβισμένος βρισκόταν και ο πατέρας του, ο οποίος μάλιστα αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

«Αυτό που έγινε δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο»

Ο δικηγόρος Γιάγκος Λαμπίρης, περιγράφει στο Documento.gr όσα απελπιστηκά έζησε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει, βρέθηκε εγκλωβισμένος στην Αττική οδό επί 9 περίπου ώρες, και συγκεκριμένα από τις 13:30 έως και τις 21:45, με λιγοστή μπαταρία στο κινητό, όταν τελικά αποφάσισε με δική του ευθύνη και την βοήθεια ομάδας εθελοντών, όπως τονίζει, να φύγει από το σημείο όπου βρισκόταν και να κατευθυνθεί προς το κέντρο της Αθήνας.

«Κινδύνευσα επανειλημμένα με το αυτοκίνητο για να αποφύγω ατύχημα με όχημα η πεζούς, οι οποίοι εκινούντο εντός Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Πατησίων με κίνδυνο να τους κτυπήσω» σημειώνει και συνεχίζει «Είπα το ΠΑΤΕΡ ΥΜΩΝ πολλές φορές μέχρι να φθάσω στο γραφείο και να μείνω τελικά σε ξενοδοχείο στα Πατήσια».

Μάλιστα, όπως αναφέρει προσπάθησε να βοηθήσει οδηγούς με γυναίκες και παιδιά αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει να τον ακολουθήσουν. «Αυτό που έγινε δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο» καταλήγει ο δικηγόρος Γιάγκος Λαμπίρης.

«Είμαστε 30 ώρες εγκλωβισμένοι»

Οδηγός ταξί κατήγγειλε στις 6 το απόγευμα περίπου στο Star, πως βρισκόταν εγκλωβισμένος 30 ώρες στην Αττική Οδό. «Μας έχουν αφήσει χωρίς ενημέρωση, χωρίς φαΐ, χωρίς νερό, χωρίς καύσιμα, χωρίς τίποτα».

Άφησε το αυτοκίνητο και πήγε σπίτι του

Ένας οδηγός, όπως αναφέρει, αφού περίμενε περίπου 8 ώρες συνολικά, στις 7 χθες το απόγευμα, αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια σπίτι του, στο Κορωπί. Σήμερα επέστρεψε για να πάρει το αμάξι του.