Πάνω από 20 ώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα χιόνια και το κρύο χιλιάδες οδηγοί στην Αττική Οδό. Μετά το χάος που επικράτησε με την απουσία του κρατικού μηχανισμού και της διαχειρίστριας, στη μάχη ρίχτηκε και ο στρατός, ο οποίος από αργά το βράδυ της Δευτέρας επιχειρεί στην περιοχή, προσπαθώντας να επεγκλωβίσει ανθρώπους και να τους προσφέρει βασικά είδη πρώτης ανάγκης (νερό, φαγητό και κουβέρτες). 

Ads

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου έως αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον 1.200 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ -όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού- σε 200 με 300 από αυτά παραμένουν εγκλωβισμένοι και οι οδηγοί.

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού εξελίσσονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής. H TPAINOΣE, μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας, δρομολόγησε ένα συρμό χωρητικότητας 300 θέσεων στον Προαστιακό έτσι ώστε να μεταφερθεί ένα μέρος των εγκλωβισμένων της Αττικής σε προστατευόμενο περιβάλλον.

Ο στρατός έφτασε αργά το βράδυ της Δευτέρας 24/1 και ενώ πολλοί από τους οδηγούς είχαν πια μείνει 12 ώρες εγκλωβισμένοι, με τα καύσιμα να τους τελειώνουν, ενώ άλλοι είχαν εγκαταλείψει τα αυτοκίνητά τους και είχαν φύγει. Ο κόσμος που απεγκλωβίστηκε οδηγήθηκε σε ασφαλή σημεία και στη συνέχεια σε κάποια ξενοδοχεία ή στους τόπους διαμονής τους, ή ακόμα και σε νοσοκομεία για την παροχή ιατρικής βοήθειας, όπου κρίθηκε απαραίτητο. 

Ads

Στην Αττική Οδό απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν..E.O. Aθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

image

image

image

image