Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 21χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε, τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια τον 52χρονο νονό του τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου 2019 στα Πετράλωνα.

Ads

Ο 21χρονος απολογήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στον ανακριτή για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας.

Κατά τη διάρκεια της ομολογίας του ενώπιον των αστυνομικών φέρεται να υπέδειξε το φονικό όπλο, που ήταν ένας μπαλτάς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε στο πατάρι του διαμερίσματος της οδού Πανδώρου.

Μετά την απολογία του 21χρονου και την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα απόφαση για προφυλάκισή του, οι δικαστικές αρχές διέταξαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ώστε να κριθεί εάν ο νεαρός κατηγορούμενος χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Ads

Σημειώνεται ότι κατά τη μεταγωγή του 21χρονου στον ανακριτή σημειώθηκε ένταση, καθώς ο κατηγορούμενος αρνιόταν να βγει από το αστυνομικό όχημα, φωνάζοντας «Βοήθεια».  

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος είχε ομολογήσει πως σκότωσε τον νονό του, τον διαμέλισε και τον πέταξε στα σκουπίδια, υποστηρίζοντας ότι το έκανε επειδή κακοποιούσε τη μητέρα του. 

«Δυο το κάναμε. Εγώ και ο ‘κακός’ μου εαυτός»

«Χτυπούσε τη μητέρα μου. Δεν το άντεχα αυτό. Άλλη μια φορά σκέφτηκα να τον σκοτώσω, αλλά το έκανα τώρα. Δύο το κάναμε. Δεν το έκανα μόνος μου. Εγώ και ο «κακός» μου εαυτός», φέρεται να είχε πει ο 21χρονος στην προανακριτική του απολογία στις αστυνομικές αρχές.