Επτά είναι πλέον οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας εξαιτίας του κοροναϊού.

Ads

Πρόκειται για έναν 87χρονο από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης, χωριό που βρίσκεται σε καραντίνα. Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο κι έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής.

Χθες, ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανερχόταν σε 464, ενω οι επίσημες ανακοινώσεις κάνουν λόγο για εκτιμήσεις 2.000 έως 3.0000. Σε 72 περιπτώσεις δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος μετάδοσης του ιού. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των εκτιμώμεων οφείλεται στο γεγονός πως όπως είπε ο εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας η επιδημία «υποκαταγράφεται, καθώς τα τεστ γίνονται συνειδητά σε περιορισμένο πληθυσμό

Συνολικά νοσηλεύονταν 78 ασθενείς, εκ των οποίων 16 διασωληνωμένοι σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι τα 68 έτη και των διασωληνωμένων τα 69 έτη. Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο Tvxs.gr πως τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται αύξηση των περιστατικών με πνευμονία που οδηγούνται για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ωστόσο τα τεστ είναι λίγα και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για κρούσματα κοροναϊού. 

Ads