Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των δύο ατόμων για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, χθες, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ads

Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο, Έλληνες υπηκόους, εκ των οποίων ο δεύτερος ομογενής από τη Γεωργία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Σύμφωνα με το thestival.gr ο 20χρονος ταυτοποιήθηκε χθες το βράδυ όταν αναγνωρίστηκε από συνεργάτες του Γιάννη Μπουτάρη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Είχε μεταβεί εκεί για περιποίηση τραύματος, το οποίο προκλήθηκε όταν χτύπησε και έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του δημάρχου.

Ads

O 20χρονος σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε την πράξη του. «Θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για το Γενοκτονία και άρχισα να τον χτυπάω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Ο 36χρονος που επιτέθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη είναι γνώριμος των αρχών, καθώς έχει συλληφθεί κι άλλες φορές για κλοπές.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα Δευτέρα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 8 άτομα τα οποία και αναζητούνται

Τρεις ακόμη προσαγωγές το βράδυ της Κυριακής

Μετά τις συλλήψεις η αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Κυριακής στην προσαγωγή τριών ακόμη ατόμων.

Οι αρχές εξετάζουν αν οι τρεις προσαχθέντες συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Τόσκας: Οι τραμπούκοι – ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους

«Οι τραμπούκοι – ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», υπογράμμισε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του που ανήρτησε στο Twitter.

Ο κ. Τόσκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος εξήλθε από το νοσοκομείο και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το περιστατικό και λίγο αργότερα ο κ. Τόσκας ανήρτησε τη δήλωση στο Twitter, στην οποία επίσης τόνισε: «Δεν είναι πατριώτες, προσβάλλουν την δημοκρατία μας. Η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη».

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, έχει καταδικάσει απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση.