Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προσήχθησαν δύο άτομα που εξετάζονται για συμμετοχή στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ads

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστές από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ότι η αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη ενός εκ των δραστών της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί, ενώ το ίδιο αναμένεται σύντομα και για τους υπόλοιπους. 

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν προανάκριση προκειμένου να ταυτοποιηθούν όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια κατά του δημάρχου.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται όλο το οπτικό υλικό που έχει δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να διαπιστωθεί ποια άτομα προέβησαν σε αδικήματα, να ταυτοποιηθούν και στη συνέχεια να διαταχθεί η σύλληψή τους.

Ads

«Οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του που ανάρτησε νωρίτερα στο Twitter.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και τον διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πήρε το πρωί της Κυριακής εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου πέρασε τη νύχτα για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας –με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή– καθώς και οι Ποντιακές ομοσπονδίες, καταδίκασαν απερίφραστα τη τραμπούκικη επίθεση.