Νέα στοιχεία σχετικά με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι Αρχές ευελπιστούν πως θα έχουν σύντομα στα χέρια τους νέα στοιχεία που φαίνεται πως οδηγούν στους τουλάχιστον δύο ανθρώπους που ζήτησαν να πέσει νεκρός ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου των δύο αδελφών, ήδη προφυλακισμένων για συμμετοχή στην εκτέλεση του δημοσιογράφου, αποκαλύπτει υπέρογκες καταθέσεις στους λογαριασμούς τους που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και χαρακτηρίζονται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ασφάλειας ως η αμοιβή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου, που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021.

Ήδη έχει υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται πίσω από το εταιρικό λογαριασμό από τον οποίο έγιναν τα υπέρογκα εμβάσματα.

Ads

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός βρίσκεται σε χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει υπογράψει δικαστική συνδρομή και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η αποστολή στοιχείων που δεν αποκλείεται να αποκαλύψουν νέα εμπλεκόμενα πρόσωπα και να δώσουν περαιτέρω ώθηση στις έρευνες αναφορικά με τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης (26/6).

Δολοφονία Καραϊβαζ: «Είναι ντροπή στη μνήμη του να θεωρείται εργατικό ατύχημα»

Ο δικηγόρος Αντώνης Ξυλουργίδης, που εκπροσωπεί την οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, μίλησε το πρωί της Τρίτης (25/6) στην εκπομπή του ΑΝΤ1, σχετικά με τα παραπάνω στοιχεία.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «είναι ντροπή στη μνήμη του Γιώργου, να θεωρείται η δολοφονία του ως εργατικό ατύχημα».

«Αύριο ξεκινάει η δίκη των δυο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών της δολοφονίας», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε υποδειγματική δουλειά».

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας αστυνομικός συντάκτης που έπεσε την ώρα του καθήκοντος. Είχε πολλούς φίλους οι οποίοι μετά σιώπησαν γιατί φοβήθηκαν, Αυτό άλλωστε ήθελαν οι εκτελεστές του», τόνισε ο κ. Ξυλουργίδης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλητικά μηνύματα.