Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα είναι προγραμματισμένες για αύριο 6 Δεκεμβρίου του 2023, στην συμπλήρωση των 15 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ads

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί για αύριο συγκεντρώσεις και πορείες τόσο το μεσημέρι όσο και το απόγευμα.

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια υπάρχει συγκέντρωση στα Προπύλαια με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, ενω στις 6 το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς πάλι στα Προπύλαια. Στις 9 το βράδυ υπάρχει κάλεσμα για σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν επίσης δύο συγκεντρώσεις, μια μαθητική στις 12 ώρα το μεσημέρι στην Καμάρα και μια στις 6 το απόγευμα πάλι από την Καμάρα. Συγκεντρώσεις είναι επίσης προγραμματισμένες στην Πάτρα, τον Βόλο, το Αγρίνιο, την Καρδίτσα, την Κομοτηνή, την Χαλκίδα και την Καβάλα.

Ads

Χιλιάδες αστυνομικοί και κλειστοί σταθμοί μετρό

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο των σταθμών του μετρό στο Πανεπιστήμιο και το Μοναστηράκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9 το πρωί, ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεοτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Τα μέτρα ασφάλειας είναι παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 4.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός.

Η Τροχαία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες ενώ υπάρχει σύσταση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Ελικόπτερο της αστυνομίας και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, οι Ομάδες Δράση και Δίας, αλλά και οχήματα εκτόξευσης νερού.Φύλαξη θα υπάρχει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων, αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες.