Τις πληροφορίες περί βιασμού του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Αργότερα, σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και η η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Ads

Ο Μιχάλης Καλογήρου τόνισε ότι η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 19χρονος είχε «αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».

Δεν στοιχειοθετείται «βιασμός» του 19χρονου κρατούμενου, απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου: «Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον ‘βιασμό’ του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄ Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται ‘βιασμός’».

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου  εξέδωσαν και οι κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ως υποκατάστατο δικαιοσύνης, ενώ δηλώνουν ότι οι φήμες για βιασμό του 19χρονου είναι παντελώς ψευδείς.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι στη φυλακή Αυλώνας αναφέρουν:

Ads

Επειδή πολύς λόγος έγινε για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δυό βιαστές της Ελένης απο τη Ρόδο στη φυλακή όπου κρατούμαστε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Καταρχάς, στο βίντεο πού παρακολούθησε το πανελλήνιο ειπώθηκαν πολλά περισσότερα από όσα έγιναν. Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ο, τι αξίζει σε έναν βιαστή.

Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστική υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξαρχής σε απομονωμένο χώρο. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματούχοι του υπουργείου και ο βιαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατούμενό μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας.

Η υποκρισία του υπουργείου δικαιοσύνης χτύπησε κόκκινο με τη σημερινή παρέλαση από τη φυλακή Αυλώνα, την ίδια ώρα που ανήλικοι κρατούμενοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους. Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή. Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας εχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στον χώρο που ζούμε.

Κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα

Υγ. Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς.

O πρώην πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός μίλησε επίσης στον ΣΚΑΪ για το τι συμβαίνει στις φυλακές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «στους ισχυρούς δεν το κάνανε ποτέ, στους φορτωμένους δεν το κάνανε ποτέ. Πέρασαν άσχημα αυτοί που σιδέρωσαν τις γερόντισσες και πέθαναν; Πέρασαν άσχημα στη φυλακή αυτοί που βίασαν μάνα και κόρη μπροστά στα μάτια του πατρός; Ο αδύναμος θα την πληρώνει πάντα».

Για τους κρατούμενους που επιτίθενται σε άλλους κρατούμενους έδωσε την εξής εξήγηση: «Είναι ένα αλλόκοτο κυνήγι της δικής τους χαμένης αθωότητας. Προσπαθούν να αποδείξουν με την μεγιστοποίηση της αναισχυντίας των άλλων ότι οι ίδιοι είναι λιγότερο ανέντιμοι».