Έκρυθμη είναι κατάσταση στην Άμφισσα μετά τη δολοφονία της 13χρονης.

Ads

Σύμφωνα με το Τvstar, οι Ρομά απειλούν με βεντέτα, «θα καεί η Άμφισσα μετά την κηδεία» αναφέρουν κάποιοι χαρακτηριστικά, και καταγγέλλουν ότι ο φερόμενος ως δράστης πέρασε με το αυτοκίνητό του από τον καταυλισμό, λίγο πριν τον θάνατο του κοριτσιού. Συνεπλάκη με κάποιους εξ αυτών, έφυγε από την περιοχή και επέστρεψε. Άφησε το αυτοκίνητό του σε απόσταση και πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα προς τον καταυλισμό.

Η 13χρονη διέμενε στον καταυλισμό των Ρομά και δέχτηκε τον πυροβολισμό στο κεφάλι, ενώ δεύτερη σφαίρα βρήκε τον πατέρα της στο πόδι και τον τραυμάτισε. Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 13χρονη κρίνονται αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής από την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Η αστυνομία αποφεύγει να αναφερθεί στα οποιαδήποτε περιστατικά προηγήθηκαν, καθώς όπως υπογραμμίζουν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «οι εκδοχές είναι πολλές και διαφορετικές και πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση είναι δύσκολο να έχουμε βγάλει τα ασφαλή συμπεράσματα». Σε κάθε περίπτωση οι αρχές διαμηνύουν πως αργά ή γρήγορα ο δράστης θα εντοπιστεί. 

Ads

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο δράστης, που ισχυρίστηκε πριν από την επίθεση πως τον έκλεψαν και κατηγορούσε τους Ρομά ως δράστες, είναι ένας 35χρονος επιχειρηματίας που διατηρεί κρεοπωλείο στην πόλη. Πάντως η σχέση του δράστη με τους Ρομά του καταυλισμού φαίνεται πως έχει παρελθόν. Σχεδόν κάθε μέρα που περνούσε μπροστά από τον καταυλισμό οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, όπως υποστηρίζουν οι Ρομά, σε μια περιοχή που έπαιζαν πολλά παιδιά στον δρόμο.

Μετά τη δολοφονία της 13χρονης εξαγριωμένοι Ρομά βγήκαν στους δρόμους της πόλης και σε αντίποινα έσπασαν το κατάστημα του δράστη και έκαψαν το αυτοκίνητό του.  Συγγενείς του παιδιού απαιτούν τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του επιχειρηματία, που πυροβόλησε και σκότωσε το κορίτσι. Η μητέρα σοκαρισμένη μίλησε στην κάμερα του Alpha. “Εγώ ήμουν εδώ. Αυτό πήγε να πάρει το πιστόλι και σκότωσε το κορίτσι μου. Είδα το κορίτσι μου κάτω νεκρό” ήταν τα λόγια της.

Βρέθηκε το όχημα του δράστη – Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Η αστυνομία εντόπισε εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του δράστη επί της επαρχιακής οδού Άμφισσας – Βίνιανης. Πρόκειται για το όχημα με το οποίο αρχικά διέφυγε ο 34χρονος και το οποίο εγκατέλειψε 1,5 χιλιόμετρο πιο μακριά για να συνεχίσει πεζός. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Στερεά Ελλάδα αναζητούν τον δράστη, θεωρώντας ως πιο πιθανή εκδοχή την περίπτωση να έχει αναζητήσει καταφύγιο στα βουνά της περιοχής.