Ένα 13χρονο κορίτσι έπεσε νεκρό από πυροβολισμούς στην Άμφισσα.

Ads

Η 13χρονη διέμενε στον καταυλισμό των Ρομά, στην Άμφισσα και δέχτηκε τον πυροβολισμό στο κεφάλι, ενώ δεύτερη σφαίρα βρήκε τον πατέρα της στο πόδι και τον τραυμάτισε. Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 13χρονη κρίνονται αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής από την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, κάτοικος της περιοχής, μετά τη διάρρηξη του σπιτιού του καταδίωξε τους δράστες πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα το άτυχο κορίτσι που βρισκόταν κοντά στο σημείο.

Ads

Νεότερα στοιχεία αναφέρουν πως ο φερόμενος ως δράστης, που είναι 35χρονος επιχειρηματίας που διατηρεί κρεοπωλείο στην πόλη, διαπληκτίστηκε με κάποιους τσιγγάνους όταν πέρασε από τον καταυλισμό τους, πηγαίνοντας προς τον στάβλο του στο χωριό Προσήλιο. Αφού συνεπλάκη μαζί τους, πυροβόλησε με την καραμπίνα.

Η σχέση του δράστη με τους Ρομά του καταυλισμού φαίνεται πως έχει παρελθόν. Σχεδόν κάθε μέρα που περνούσε μπροστά από τον καταυλισμό οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, όπως υποστηρίζουν οι Ρομά, σε μια περιοχή που έπαιζαν πολλά παιδιά στον δρόμο. 

Εξαγριωμένοι Ρομά βγήκαν στους δρόμους της πόλης και σε αντίποινα έσπασαν το κατάστημα του κατοίκου της περιοχής που έκανε την καταδίωξη με την καραμπίνα και έκαψαν το αυτοκίνητό του.

Συγγενείς του παιδιού απαιτούν τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του επιχειρηματία, που πυροβόλησε και την σκότωσε.

Οι κάτοικοι πολίτες της πόλης προγραμματίζουν συγκέντρωση στη μνήμη του κοριτσιού για σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας. ενώ οι Ρομά απειλούν με βεντέτα. 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και γύρω από τον καταυλισμό.