Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή εξελέγη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, στον δήμο Μινώα Πεδιάδας, στον οποίο ανήκουν οι σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κεγκέρογλου, που έχει γεννηθεί στο Αρκαλοχώρι, έχει διατελέσει και υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επί ΠΑΣΟΚ, έλαβε υψηλό ποσοστό (74,01%) και 9.279 ψήφους, αφήνοντας δεύτερο τον απερχόμενο δήμαρχο Φραγκάκη Εμανουήλ που έλαβε 22,65% και 2,840 ψήφους.

Διαβάστε επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 / Επανεκλογή για τους 3 από τους 4 δημάρχους της Θεσσαλίας

Όσον αφορά στον Έβρο, που πριν λίγους μήνες βίωσε ανυπολόγιστες καταστροφές εξαιτίας των πυρκαγιών, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης προηγείται ο Ιωάννης Ζαμπούκης, με τον Σταύρο Σταυράκογλου, που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, να συγκεντρώνει 28,96%.

Ads

Στο Δήμο Σουφλίου, ο οποίος επίσης είχε πληγεί, εκλέχθηκε Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο Παναγιώτης Καλακίκος, με ποσοστό 58%.

Τέλος, στη Ρόδο, η οποία επίσης πριν λίγο καιρό αντιμετώπισε σοβαρές πυρκαγιές, για πολύ λίγο δεν εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή ο Αντώνης Καμπουράκης, τον οποίο στηρίζει η ΝΔ, αφού συγκέντρωσε ποσοστό 42,74%, στο 100% της ενσωμάτωσης, με τον Αλέξανδρο Βασίλειο Κολιάδη να βρίσκεται στο 29%.