Φθορά μίας μονάδας φαίνεται ότι έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ φαίνεται ότι συγκεντρώνει 28,5% στην πρόθεση ψήφου από 29,5% που συγκέντρωνε στις αρχές Μαρτίου.

Ads

Αντίθετα άνοδο φαίνεται ότι έχει η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης στο ερώτημα ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ χάνει μονάδες, ψήφους που φαίνεται ότι παίρνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 28.5%, ο ΣΥΡΙΖΑ, 13% και το ΠΑΣΟΚ 11.%.

Ads

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Έξι στους δέκα πολίτες υπέρ της προανακριτικής για τα Τέμπη

Όσον αφορά τα Τέμπη, η πλειοψηφία των πολιτών (61%) παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής. Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά είναι η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη.

Επιπλέον, το 51% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ ο Κασσελάκης έρχεται τρίτος μετά τον «κανέναν», σημειώνοντας μάλιστα άνοδο δύο μονάδων.