Την αγωνία των πολιτών ενώπιον του κύματος ακρίβειας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ads

Ειδικότερα, σχεδόν οι εννέα στους δέκα δηλώνουν ότι η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών τους απασχολούν πολύ (63%) και αρκετά (23%).

 

Ads

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς συνολικά ένα 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57%) ή «αρκετά» (27%).

 

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) το κυβερνών κόμμα της ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να υποχωρεί κατά δύο μονάδες: από το 17% στο 15%. Ενισχυμένο κατά μιαμιση εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ (στο 12%) και κατά μία μονάδα το ΚΚΕ (στο 8,5%).

Στο 4,5% καταγράφεται η Ελληνική Λύση, από 3% λαμβάνουν Νίκη και Σπαρτιάτες, ενώ στο 2,5% βρίσκονται Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25. Στο 13% κινείται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

 

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, «διχάζουν» τους ερωτώμενους στη δημοσκόπηση της Pulse, αφού μόλις ένα 5% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με ικανοποίηση και το 15% με ενδιαφέρον. «με προβληματισμό», απαντά ότι βλέπει τα τεκταινόμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση το 25%, ενώ ουδέτερα δηλώνει το 17% και αδιάφορα το 34%- που είναι και η απάντηση που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό.

 

Οι πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα της Pulse, πάντως, κρίνουν αρνητικά τις πρωτοβουλίες του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο εσωκομματικό πεδίο: Το 58% απαντά «μάλλον αρνητική» και «σίγουρα αρνητικά», ενώ το 25% απαντά ότι κρίνει τις εσωκομματικές του ενέργειες «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά».

 

 

Σχεδόν οι 2 στους 10 (19%) θεωρούν πολύ πιθανή τη δημιουργία νέου κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρκετά πιθανό κάτι τέτοιο κρίνει ότι είναι το 34% και μέτρια πιθανό το 16%. Λίγο και ελάχιστα ως καθόλου πιθανή τη συγκρότηση νέου κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει ότι είναι το 21% των ερωτηθέντων.