Προβάδισμα 21 μονάδων διατηρεί η ΝΔ η δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης. Σταθερά δεύτερο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζει ποσοστό οριακά πάνω από το 10% και το ΚΚΕ να βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Ads

Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίζονται 6 στους 10 πολίτες, αν και η πλειονότητα εμφανίζεται αρνητική στην τεκνοθεσία.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 10%, το ΚΚΕ στο 8%, η Ελληνική Λύση στο 5,8%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,7%, ενώ η Νέα Αριστερά και το ΜεΡΑ25 βρίσκονται στο 2%.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα για τα οποία πρέπει να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση, είναι η ακρίβεια, η Υγεία και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ads

Υπέρ του γάμου, κατά της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέει το 57,8% των πολιτών (το 40,8% των πολιτών δηλώνει ότι συμφωνεί και το 17% ότι μάλλον συμφωνεί) αν και η πλειονότητα των πολιτών εμφανίζεται αρνητική στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. 34% διαφωνεί και το 5,8% μάλλον διαφωνεί (σύνολο 39,8%).

Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, υπέρ τάσσεται το 53,1%, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 75,1% και από του ΠΑΣΟΚ το 64,5%.

Κατά της τεκνοθεσίας τάσσεται το 55,2%, ενώ υπέρ το 41%.

Παράλληλα οκτώ στους δέκα απαντούν ότι τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.