Με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των «απειλητικών» δηλώσεων Αυγενάκη παραμονές του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ads

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Υποστήριξε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Από την δική του πλευρα, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη δήλωσε ότι συζήτησαν σε καλό κλίμα προσθέτοντας ότι ζήτησε γραπτή ενημέρωση «για να ξέρω πού βρίσκομαι» την οποία θα λάβει τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να ξέρει το χρονοδιάγραμμα των έργων που προγραμματίζονται να γίνουν.

Ads

Ο κ. Κουρέτας πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να συμμετέχει στην επιτροπή που θα συσταθεί για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες, ώστε να έχει πρωτογενή ενημέρωση και να μπορεί να ενημερώσει τους πολίτες.

«Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα σπίτια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ζήτησε να συμμετάσχει και στις επιτροπές διαχείρισης υδάτων. Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης δέχτηκε και τις δύο παραπάνω προτάσεις του κ. Κουρέτα.

Αναφερόμενος στην ανάγκη «να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού της Περιφέρειας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες επεσήμανε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόλος καθώς ο ποταμός Κραυσίδονας έχει 850.000 τόνους φερτές ύλες και η εταιρία που έχει βάλει η Περιφέρεια αφαιρεί 8.500 τόνους τη μέρα.

«Δηλαδή αυτό θα φύγει σε 100 ημέρες. Πρέπει να γίνει τάχιστα κάτι να μπουν και άλλες εταιρεία, γιατί οι άνθρωποι θα πλημμυρίσουν ξανά» τόνισε σχετικά ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.