Επιχείρηση στήριξης της υποψηφιότητας του Κώστα Αγοραστού ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την περιφέρεια Αττικής μετατράπηκε η κυβερνητική ενημέρωση για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τις πλημμύρες στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας.

Ads

Μάλιστα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να ευχαριστήσει προσωπικά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τις ενέργειές του και τη συνεργασία του για τη στήριξη των πληγέντων.

Συνεχίζοντας δεν έχασε την ευκαιρία να συνδέσει τις αποζημιώσεις και τα ευρύτερα μέτρα στήριξης με τη συνδρομή της Περιφέρειας, αλλά και με την επανεκλογή του Κ. Αγοραστού. Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε».

«Όπως ανακοίνωσα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία αλλεπάλληλων μέτρων που ξεκινούν από τις προκαταβολές της Κρατικής Αρωγής, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και τα πρόσθετα μέτρα στήριξης του ΥπΑΑΤ, στην εφαρμογή των οποίων είναι αναγκαία η συνδρομή της Περιφέρειας. Κι εμείς ως αρμόδιο υπουργείο για τους αγρότες υπολογίζουμε, κ. Περιφερειάρχα, στη συμβολή σας για την ταχύτητα υλοποίησής τους. Άλλωστε η εμπειρία και η γνώση του εγγυάται την γρήγορη και ανεμπόδιστη και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα, εφαρμογή των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ads

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο κύριος Αυγενάκης υποστήριξε:

«Ετοιμάσαμε ένα πακέτο μέτρων που πραγματικά κάνει την κρίση ευκαιρία. Κρατήσαμε και κρατούμε τον λόγο μας απέναντι σε μια ταλαιπωρημένη κοινωνία που έχει πονέσει αλλά παραμένει αισιόδοξη. Πραγματοποιήσαμε αυτές τις δύο μέρες πολλές συσκέψεις, και συνεχίζεται αυτή η θεματική σύσκεψη γιατί έτσι καταγράφουμε τα προβλήματα για να τα λύσουμε. Είμαστε όλοι εδώ και θα συνεχίσουμε. Γι’ αυτό καλούμε όλους να κάνουν τις επιλογές τους την Κυριακή στις εκλογές, να αξιολογήσουν και να δώσουν την στήριξη στον Κώστα Αγοραστό, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί μια αλυσίδα και κανένας κρίκος δεν πρέπει να διαταραχθεί, πρέπει να συνεχίζουμε με τον συντονισμό ώστε να μην χαθεί ούτε 24ωρο. Θα δουλέψουμε όσο δεν πάει, να βρει ο τόπος αυτός την περπατησιά του».

 

Αγοραστός: Το έργο της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή

 

Ο ίδιος ο Κώστας Αγοραστός έσπευσε να εκθειάσει το έργο της κυβέρνησης για την στήριξη των πληγέντων της Θεσσαλίας.

Απέδωσε όλες τις ευθύνες στην «κλιματική κρίση» που χτύπησε «τόσο άσχημα και με τόση ένταση» την περιοχή. «Στη Θεσσαλία έπεσαν 70 λίμνες Μαραθώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εκθείασε το έργο της Περιφέρειας: «απέναντι στις φοβερές προκλήσεις … σταθήκαμε όρθιοι με θάρρος στο πεδίο», είπε, προσθέτοντας πως «οι υπηρεσίες μας», σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, «έφεραν αποτελέσματα».

Ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της κυβέρνησης, σημειώνοντας με νόημα πως «στο έργο αυτό πρέπει να υπάρξει συνέχεια, να μη γίνει καμία διακοπή».

Τέλος, δήλωσε ότι κατανοεί τον θυμό, την οργή, την αγωνία και τον εκνευρισμό των πληγέντων, προσθέτοντας ωστόσο πως τα προβλήματα «δεν επιλύονται με θυμό».