Δήμαρχος Ιωαννίνων αναδείχτηκε ο Μωυσής Ελισάφ επικρατώντας του Θωμά Μπέγκα μετά από πρωτόγνωρη μάχη στο δεύτερο γύρο των εκλογών με κάτι περισσότερο από 200 ψήφους (50,33 έναντι 49,67%).

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο δήμο σημειώθηκε σημαντική ανατροπή, καθώς στον πρώτο γύρο ο απερχόμενος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας προηγείτο με 30,6% έναντι 23,7% του Μωυσή Ελισάφ.

Ο Μωυσής Ελισάφ είναι καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας της πόλης, κάτι που δείχνει ότι τα Γιάννενα παραμένουν μια πόλη με πολυπολιτισμική ακτινοβολία. Τέθηκε επικεφαλής το 2018 μίας νέας παράταξης με διακομματικό χαρακτήρα στη σύνθεσή της και πέτυχε να κερδίσει στήριξη στην κάλπη από πολλές και διαφορετικές πλευρές, νικώντας στο νήμα την παράταξη του Θωμά Μπέγκα. Αμφότεροι οι υποψήφιοι προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, με τους υποψηφίους που στηρίχτηκαν από δυνάμεις της Ν.Δ. να έχουν αποκλειστεί από την πρώτη Κυριακή.

Στην Αρτα ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις της Ν.Δ., επανεξελέγη με 58,9%, κερδίζοντας την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια η οποία είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Στον Δήμο Πρέβεζας, τέλος, ο Νίκος Γεωργάκος κατάφερε με 60,3% να κερδίσει τον επί πολλά χρόνια δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη.