Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα δώσει σήμερα 29/3 την ετυμηγορία του για το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου ευθύνεται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ads

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μετά τις 11 το πρωί και εκτιμάται πως θα έχει αντίκτυπο και στην υπόθεση των θανάτων των άλλων δύο παιδιών της Πισπιρίγκου, της Μαλένας και της Ίριδας, για την οποία ήδη έχει ξεκινήσει η δίκη.

Η διαδικασία κράτησε 14 μήνες, περίπου 100 συνεδριάσεις και εξετάστηκαν περίπου 60 μάρτυρες για την πολύκροτη υπόθεση. Η μητέρα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με βαρύτατο κατηγορητήριο.

Βαρύ κατηγορητήριο

Υποστηρίζεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί της τον Απρίλιο του 2021, με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, καθώς και ότι λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 2022, έφερε σε πέρας το σχέδιό της κατά της ζωής της 9χρονης κόρης της, χρησιμοποιώντας την ίδια ουσία, στη διάρκεια νοσηλείας του κοριτσιού στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Ads

Σύμφωνα, λοιπόν, με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή» χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, όπως τονίζεται στο βούλευμα παραπομπής της.

Το βούλευμα αναφέρεται σε «ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα/διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα» στην αντίληψη πως κάποιος μπορεί να κερδίσει δημοσιότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, σε «διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού» στον φόβο εγκατάλειψης που την διακατείχε αλλά και στην «αντίληψη των παιδιών της ως μία ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της».