Συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, η μαραθώνια απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ads

Για ακόμα μία φορά η Ρούλα Πισπιρίγκου διέψευσε τους θεράποντες ιατρούς, υποστηρίζοντας πως οι καταθέσεις τους δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γενικά πρόβλημα με τους γιατρούς αλλά με όσους ήρθαν στο δικαστήριο και «κατέθεσαν ό,τι τους ήρθε στο κεφάλι».

Πρόεδρος: Έχετε πει σε γιατρό του Παίδων ότι ο λόγος που πήγε στο Καραμανδάνειο η Τζωρτζίνα ήταν γιατί το παιδί παρουσίασε κάτι σαν τρόμο, πανικό. Ισχύει αυτό;

Κατηγορούμενη: Όχι εγώ εννοούσα τρέμουλο.

Πρόεδρος: Αυτό που είπατε στην ίδια γιατρό ότι η Τζωρτζίνα είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό ισχύει;

Ads

Κατηγορούμενη: Όχι αυτό ήταν ένα άλλο ψέμα που άκουσα, η Τζωρτζίνα κοιμόταν.

Πρόεδρος: Τι λόγο είχε να το πει αυτό η γιατρός αν δεν το έχετε πει;

Κατηγορούμενη: Σας εξήγησα όλο το πλαίσιο της δημοσιότητας, Το τι έβγαινε ο καθένας και έλεγε…. Έπαιρναν πράγματα από την τηλεόραση και τα έβαζαν στις καταθέσεις τους.

Πρόεδρος: Ποιος το έβαλε στο μυαλό της γιατρού αυτό; Να της πει δηλαδή πήγαινε στη ΓΑΔΑ και κατέθεσε ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα. …

Κατηγορούμενη: Παρασύρονται πολύ από τη δημοσιότητα. Να πω ως παράδειγμα ότι παιδοψυχολόγος έχει πει ότι η Τζωρτίνα έχει πάθει ανακοπή το 2019.

Διαφορές ανάμεσα στα όσα έχει υποστηρίξει στα υπομνήματα και στα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο

«Βροχή» ερωτήσεων δέχθηκε η κατηγορούμενη για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο το πρωινό της 8ης Απριλίου 2022. Όπως εξήγησε, η ίδια βρισκόταν στο σπίτι της μητέρας της και κοιμόταν στο κρεβάτι με την Τζωρτζίνα όταν την ένιωσε να τραντάζεται.

«Την ρώτησα τι συμβαίνει. Μου είπε “δεν ξέρω μαμά”. Η Τζωρτζίνα ήταν καθιστή και έπιανε την κοιλιά της. Μας είπε πως πονάει η κοιλιά της. Της είπα να πάμε γιατρό. Πήγα να ξυπνήσω τον πατριό μου που οδηγούσε. Έμεινε η Δήμητρα μαζί της και η Τζωρτζίνα της είπε είπε ότι στην πλάτη της αριστερά νιώθει πόνο σαν βόμβα» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την πρόεδρο να την ρωτάει το γιατί υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε όσα έχει υποστηρίξει στις απολογίες της και στα υπομνήματα της και στα όσα περιέγραψε στο δικαστήριο.

Η κατηγορούμενη είπε πως δεν είχε διαβάσει το υπόμνημα που κατέθεσε ο προηγούμενος δικηγόρος της, προσθέτοντας: «Δεν ήξερα ότι πρέπει να τα περιγράψω με κάθε λεπτομέρεια. Ήμουν πελαγωμένη.»

Πρόεδρος: Σήμερα μας λέτε και άλλες λεπτομέρειες. Γιατί δεν τα είπατε τότε;

Κατηγορούμενη: Τότε δεν έγιναν τόσες ερωτήσεις. Ο όρος «επεισόδιο» μπορεί να ήταν εκ παραδρομής του λόγου.

Πρόεδρος: Άρα λέτε ότι αυτό που γράφετε στο συμπληρωματικό υπόμνημα ότι σας ζήτησε να ξυπνήσετε τη Δήμητρα είναι λάθος;

Κατηγορούμενη: Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής έχω μιλήσει με τους δικηγόρους μου, μου είπαν πως θα πεις τα γεγονότα με απόλυτη λεπτομέρεια.

Για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο»

Η κατηγορούμενη συνέχισε να δέχεται ερωτήσεις για τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο.

«Μπήκαμε μέσα σε ένα δωμάτιο και είδα και τη γιατρό που είχε παραλάβει μπέμπα. Δεν ήταν σε αυτούς που εξετάστηκαν. Ήταν γυναίκα η γιατρός που μιλήσαμε πρώτα» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πρόεδρος: Στο φύλλο παιδιατρικού ιστορικό γράφει «επεισόδιο απώλειας συνείδησης». Το είπατε εσείς;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Πρόεδρος: Δεν αναφέρατε ότι έκανε σπασμούς στην ειδικευόμενη;

Κατηγορούμενη: Είπα για τρέμουλο. Έτρεμαν χέρια και πόδια.

Η κατηγορούμενη διέψευσε ότι είχε πει στους γιατρούς ότι η μικρή Τζωρτζίνα έκανε σπασμούς. «Η λέξη σπασμοί δεν έχει βγει από το στόμα μου» είπε η κατηγορούμενη απαντώντας στην πρόεδρο, υποστηρίζοντας επίσης ότι ανέφερε σε νοσοκόμα ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή στην κούνια την Ίριδα.

Η κατηγορούμενη ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι όταν έφτασαν στο «Καραμανδάνειο», πρώτα τηλεφώνησε στο δικηγόρο της και μετά στο Μάνο Δασκαλάκη.

Πρόεδρος: Καλείται έναν δικηγόρο 8:08. Τι τον θέλατε;

Κατηγορούμενη: Νομίζω ότι πρώτα πήρα δικηγόρο και μετά Δασκαλάκη. Υπήρχε ένα θέμα εκείνες της ημέρες με το Μάνο, μία κατάσταση, θα δω το παιδί – δε θα το δω. Ήθελα να μου πει τη διαδικασία. Ο Μάνος εκείνες ημέρες δεν σήκωνε τηλέφωνο όταν τον καλούσα εγώ. Τον πήρα το δικηγόρο για συνεννοηθούμε, εάν θα έπαιρνε εκείνος τηλέφωνο τον Μάνο ή εγώ για να πει ότι παιδί είναι στο νοσοκομείο. Μου είπε πάρτον εσύ και εάν δεν το σηκώσει, μιλάμε.

Πρόεδρος: Το χέρι σας δε θα πήγαινε αυτόματα στον πατέρα, θα πήγαινε στο δικηγόρο;

Κατηγορούμενη: Ναι…

Πρόεδρος: Είχατε ψυχραιμία να πάρετε πρώτα δικηγόρο;

Κατηγορούμενη: Όλα αυτά έγιναν σε πολύ λίγα λεπτά.

Για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Η πρόεδρος ζήτησε από την κατηγορούμενη να περιγράψει κάποιες από τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Στη μία εξ αυτών, η Τζωρτζίνα έγραφε: «Η μαμά σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό».

Η ζωγραφιά δείχνει τέσσερις μορφές, εκ των οποίων οι δύο είναι έντονα μουτζουρωμένες, σαν να ήθελε να εξαφανίσει αυτά τα δύο πρόσωπα. Τα άλλα δύο πρόσωπα, φαίνεται να έχουν τη μορφή μικρών κοριτσιών που φέρουν στο κεφάλι τους κάτι σαν φωτοστέφανο. Υπάρχει ακόμη κι ένα τρίτο κοριτσάκι, εκτός πλαισίου, μόνο του.

Πρόεδρος: Πόσο ήταν όταν το έκανε αυτό;

Κατηγορούμενη: Οκτώ. Ήταν μετά τον καυγά με τον κ. Δασκαλάκη που ήταν μπροστά. Πριν την απώλεια της Ίριδας.

Πρόεδρος: Την ρωτήσατε για αυτή τη ζωγραφιά;

Κατηγορούμενη: Όχι. Την βρήκε η αδελφή μου αυτή τη ζωγραφιά και μου την έδωσε. Ήταν η μέρα που είχα πάει ξενοδοχείο.

Πρόεδρος: Εσείς πότε το είδατε;

Κατηγορούμενη: Πριν πάμε στο «Καραμανδάνειο».

Πρόεδρος: Δεν την ρωτήσατε;

Κατηγορούμενη: Όχι. Επειδή εκείνη τη χρονική στιγμή, δεν ήταν τα πράγματα καλά με την απώλεια της Ίριδας, κατάλαβα ότι επειδή φώναξα εκείνη την ημέρα το έγραψε έτσι.

Πρόεδρος: Δεν προβληματιστήκατε τι γίνεται μέσα στο μυαλό ενός 8χρονου παιδιού;…Αυτό το παιδί δεν έπρεπε να το οχυρώσετε, την ψυχούλα του;

Η απολογία της κατηγορούμενης θα συνεχιστεί για 6η δικάσιμο αύριο, την Παρασκευή (12/1).