Να κοινοποιήσει στις κοινοτικές υπηρεσίες το νόμο για την ίδρυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο είναι συμβατός με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ζήτησε από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται ότι η σύστασή του προβλέπεται από το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Ads

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα να. Δεν αποκλείεται, δε, να υπάρξουν εισηγήσεις για τροποποίησή του νόμου, προκειμένου να είναι απολύτως συμβατός με την νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε με στόχο τη στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Περιλαμβάνεται στις δράσεις που έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η Κομισιόν ζήτησε ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Την προηγούμενη Παρασκευή ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία να απευθυνθούν στις Κοινοτικές υπηρεσίες για το θέμα, ώστε να διαπιστώσουν το κατά πόσο η πρόταση της Πειραιώς είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο περί ανταγωνισμού.

Ads

Οι πληροφορίες τόσο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όσο και για το ζήτημα της Πειραιώς θα παρασχεθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.