Για «ευφάνταστα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News στο οποίο γίνεται λόγος για απειλή παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ads

«Ο τόπος έχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και στόχο να απαλλάξει την κοινωνία και την οικονομία από την επιτήρηση. Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις με ατυχήματα, τρικλοποδιές και, εσχάτως, και παραιτήσεις, ας το πάρουν απόφαση ότι θα μείνουν με την όρεξη» αναφέρει η δήλωση.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας που κυκλοφορεί την Κυριακή έχει τίτλο: «Απειλεί με παραίτηση!» και αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Φρανσουά Ολάντ «Ή θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή… εγώ φεύγω!».

image

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «ένα ριψοκίνδυνο παιγνίδι παίζει αυτές τις μέρες ο πρωθυπουργός, με στόχο την ‘αξιολόγηση’. Αν η ‘αξιολόγηση’ κλείσει εντός των προσεχών ημερών θα είναι το αντίβαρο στις εφιαλτικές εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας, του προσφυγικού αλλά και των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο».